Butoiase de vita cu oua cleioase
4 felii de carne macra de vita
4 oua
4 felii sunca de Praga
100 g unt
1 pahar de vin alb sec
sare, piper
Pentru garnitura
cartofi, spanac sau ciuperci
Se bat usor feliile de carne cu ciocanul de snitele. Peste fiecare felie de carne se pune cate o felie de sunca, un ou fiert cleios, curatat de coaja. Se ruleaza ca un butoias, se leaga cu ata si se asaza intr-o cratita cu unt topit. Se rumenesc putin, apoi se adauga un pahar de apa si unul de vin, sare si piper, dupa gust, se acopera cu capac si se fierbe, la foc mic, 30 de minute. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Se taie ata si se serveste cu piure de spanac, cartofi sau sote de ciuperci.
E bine sa stii
La garnitura de piure de cartofi, se poate servi si o salata de rosii cu castraveti si ceapa verde, asezonata cu sos vinegreta.