Si indicat ar fi sa nu ne lipseasca din poseta un ruj, un gloss sau un creion pentru contur, care sa ne ajute sa ne mentinem cat mai mult timp buzele in forma. Chiar daca ne ofera un aspect stralucitor sau mat, umed sau opac, subtil sau indraznet, inainte de a aplica orice substanta, nu trebuie sa uitam regula esentiala pentru a avea buzele frumoase si anume: sa le incruntam cat mai putin si sa zambim cat mai multi, iar la sfarsitul zilei sa le demachiem.
Insa, daca este mult prea greu sa urmam toti acesti pasi, sau daca natura nu ne-a inzestrat cu cea mai perfecta forma in materie de contur si volum, singurul lucru care ne ramane de facut este sa apelam la un specialist in chirurgie estetica. Acestea fiind spuse, iata in ce consta interventia de marire si contur a buzelor.
Ce presupune marirea buzelor?
In primul rand consta in umplerea cu acid hialuronic a buzei superioare sau inferioare sau, dupa caz, a ambelor. Procedura presupune injectarea locala de acid hialuronic. Aceasta interventie dureaza in medie in jur de 10-20 de minute si sunt necesare de la 1 la 3 injectii in functie de dimensiunile dorite de pacienta si de efectul dorit ulterior. Acul cu care se realizeaza injectiile este foarte fin si, datorita acestui aspect, disconfortul este minim.
Cum se absoarbe substanta?
Acidul hialuronic, odata patruns in piele, retine apa si se amesteca cu acidul hialuronic propriu pielii, dand volum buzelor. Astfel, pielea capata aspectul de plin fiind diminuate sau chiar eliminate cu aceasta ocazie si ridurile, acolo unde este cazul. Marirea buzelor cu acid hialuronic este un procedeu folosit din ce in ce mai des de catre doamne iar complexitatea interventiei variaza de la caz la caz. Consultatia de specialitate este singura capabila sa stabileasca cantitatea de gel aplicat pentru fiecare pacient in parte.
Cand e necesara modelarea buzelor?
Unele dintre noi avem buze foarte subtiri, putin sau deloc definite, de obicei aplatizate. Si, chiar si cu trucurile de zi cu zi nu reusim sa obtinem forma dorita si cu atat mai mult s-o mentinem pe durata intregii zile. Acest lucru se intampla fie din cauza geneticii, a trecerii anilor sau chiar a fumatului. Iar cand vine vorba de imbatranire, cu atat mai mult tesutul se degradeaza pe masura inaintarii in varsta si conturul buzelor se estompeaza treptat. Deci, daca doamnele doresc sa-si pastreze atractivitatea, marirea buzelor devine o necesitate. Asadar, cu fiecare interventie la care doamnele apeleaza, aspectul buzelor se imbunatateste vizibil iar ele se simt tot mai bine in pielea lor.
Cat dureaza efectul interventiei?
Efectele unei astfel de interventii se pot observa la scurt timp dupa augmentare, iar dupa 3-7 zile putem vorbi deja de efectele definitive ale interventiei, adica buze mai mari, mai voluminoase si mai bine conturate. Efectul poate sa dureze intre 6 si 9 luni insa, ce trebuie de asemenea stiut este ca, marirea buzelor poate fi atat permanenta cat si temporara, in functie de solutia aleasa. De aceea, se poate opta pentru marirea buzelor cu grasime proprie, cu acid hialuronic sau cu bio-camid.
Cat costa o astfel de interventie?
Costurile variaza in functie de substanta aleasa iar preturile variaza in jurul sumei de 300 de euro mergand pana la 600-800 euro, daca sunt necesare si alte proceduri.
Exista la ora actuala multiple posibilitati de augmentare a buzelor, dar marirea folosind grasime proprie sau umplere cu acid hialuronic ramane cea mai inofensiva, putin costisitoare si cu rezultate foarte bune. Dupa augmentarea cu grasime buzele capata un aspect marit de volum, frumos conturate, deosebit de senzuale si cu un rezultat persistent pentru o perioada lunga de timp. Substanta cu care pacientele aleg sa-si mareasca buzele se alege in functie de indicatiile medicului.
Cu toate acestea, ceea ce trebuie stiut despre astfel de interventii este cuprins in urmatoarele sfaturi:
- inainte cu 1-2 saptamani de interventie nu se sta la soare;
- inainte de interventie nu se administreaza aspirina sau orice tratament medicamentos;
- nu se foloseste machiaj;.
- se tin comprese reci pe buze in orele imediat urmatoare interventiei.
Articol oferit de Dr. Silvia Stanculescu, medic specialist chirurgie plastica microchirurgie reconstructiva, clinica Metamorphosis.