Un consum moderat si regulat de cafea ar putea sa iti reduca riscul de a dezvolta diabet de tip 2 mai tarziu, de-a lungul vietii, cu pana la 25%, potrivit unei cercetari recente publicate de Institutul de Informatii Stiintifice despre Cafea.
Analiza complexa realizata asupra a 5 studii actualizate si relansate in onoarea Zilei Mondiale a Diabetului a aratat ca este nevoie de doar 3 sau 4 cani de cafea pe tot parcursul zilei pentru a obtine cel mai mult din beneficiile acestei licori. Dar daca iti reduci doza la jumatate, nu iti face griji, deoarece fiecare cana de cafea reduce riscul general de diabet cu pana la 7-8%, potrivit raportului.
Insa cum reuseste cafeaua sa te ajute? Cercetatorii incep sa creada din ce in ce mai mult ca un anumit acid din cafea (CGA) ajuta, deoarece s-a aratat in studiile anterioare ca incetineste absorbtia glucozei in organism.
Un alt plus: cafeaua contine polifenoli, compusi care se gasesc in ciocolata neagra si in vinul rosu si care lupta impotriva radicalilor liberi si se comporta ca niste antioxidanti.
Cercetatorii mai spun ca un consum regulat de cafea are si alte beneficii, cum ar fi reglarea nivelurile de peptide din intestine, are proprietati probiotice, modifica flora intestinala si ajuta digestia. Sursa: prevention.com.
Citeste si: Cafeaua cu lapte te ajuta sa slabesti? Ce explicatie da Mihaela Bilic
Ce spune cafeaua pe care o bei despre tine?
Pe perioada sarcinii, Dana Rogoz a inlocuit cafeaua - Iata ce varianta a ales
Vrei un salariu mai mare? Comanda un caffe latte mare - Iata de ce!