De asemenea, o cana de cafea solubila bauta dupa micul dejun contribuie la imbunatatirea capacitatii de concentrare, cafeina prezenta in cafea marind viteza de procesare a informatiilor . Astfel, cafeaua solubila face parte din alimentele care ne ajuta sa ne concentram mai bine pe parcursul intregii zile, astfel vom reusi sa procesam mai usor si mai repede multitudinea de informatii pe care le avem de retinut. Cafeaua solubila este 100% naturala si pura, oferind numeroase beneficii pentru sanatate si asigurand o stare de bine, important este ca aceasta sa fie consumata dupa masa si sa se pastreze un consum moderat de 2-3 cani de cafea pe zi.
Calitatea alimentelor incluse in micul dejun este, de asemenea, un factor important. De aceea, este recomandat ca micul dejun sa includa produse naturale din toate grupele alimentare oferind un aport optim de proteine, carbohidrati si fibre, lipide, respectiv vitamine si minerale. Astfel, este recomandat ca la masa de dimineata sa se consume fructe si legume proaspete sau preparate ca sucuri naturale, fara adaos de zahar, cereale integrale, peste sau produse lactate.
In ciuda tuturor avantajelor unui mic dejun sanatos, din ce in ce mai multe persoane sar peste prima masa a zilei, motivele invocate fiind lipsa timpului de preparare si consumare a mesei.
“Cea mai importanta masa a zilei nu trebuie neglijata, intrucat exista suficiente solutii rapide si eficiente care permit o alimentatie echilibrata incepand de dimineata. Un bol de cereale integrale cu lapte sau un iaurt cu paine prajita, un sandvis cu peste sau fructele proaspete sunt alimente care pot asigura aportul caloric necesar fiecarei dimineti. De asemenea, consumarea unei cani de cafea solubila dimineata ne energizeaza organismul, intrucat este un produs 100% natural care ne ajuta sa ne concentram mai bine intr-o zi plina de activitati”, declara Elena Casapu, specialist Nescafe in nutritie.