Calzone cu pui
Pentru aluat
500 g faina
250 ml lapte
30 g drojdie de bere
30 g zahar
125 g unt
½ lingurita seminte de chimen
1 praf de sare
Pentru umplutura
1 piept de pui
1 fir de praz (sau ceapa verde)
½ ardei gras
1 lingura ulei
1 lingura ketchup picant
sare, piper
Se amesteca drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si putina faina. Se lasa la loc cald sa dospeasca, circa 30 de minute. Se amesteca aceasta maia cu restul ingredientelor mentionate pentru aluat si se framanta bine pana se obtine un aluat uniform, elastic, usor de prelucrat. Se lasa la rece aproximativ 30 de minute. Intre timp, se taie pieptul de pui bucatele mici, care se calesc impreuna cu partea alba a prazului (sau ceapa verde), taiate marunt, ardeiul gras taiat cubulete, condimentate, dupa gust, cu sare, piper si ketchup picant. Se imparte aluatul in bucati egale si se intind foi de aluat rotunde cu diametrul de 14-16 cm. Se pune in mijlocul fiecarui disc de aluat cate putina umplutura de pui. Se pliaza in doua, se sigileaza marginea prin apasare cu degetul sau cu dintii unei furculite si se asaza intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coc aproximativ 30 de minute si se servesc calde cu sos picant de rosii, servit alaturi.
Articolul anterior Pizza taraneasca Articolul următor Placinta cu crema de vanilie