Obiectivul principal al proiectului este colectarea de fonduri in vederea dotarii Institutului "Grigore Antipa" cu echipamente necesare studierii si reproducerii speciilor amenintate, pentru ca acestea sa poata repopula in viitor apele Marii Negre. In prezent, in Marea Neagra se mai exploateaza doar 5 dintre cele 26 de specii de pesti cu importanta comerciala, printre speciile amenintate numarandu-se rechinul, calutul de mare, delfinul, foca etc.
Fondurile stranse vor fi directionate si catre programul de recreare a doua habitate marine cu rol esential in dezvoltarea timpurie a unor tipuri de pesti, si care adapostesc o mare diversitate de specii, unele dintre acestea pe cale de disparitie.
"Am fost surprinsi cand cei de la 4 ACE ne-au sunat sa ne propuna acest proiect, pentru ca nu ne asteptam ca cineva sa-si doreasca sa lucreze dezinteresat pentru o miza atat de mare. Speram sa strangem fondurile necesare pentru dotarea unui laborator specializat care sa ne permita studierea speciilor amenintate in afara habitatelor lor naturale, pentru a contribui si mai mult la refacerea si protejarea Marii Negre", a completat dr. ing. Simion Nicolaev, director general al Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Marina “Grigore Antipa" din Constanta.
De asemenea, cei care doresc sa sustina acest proiect, o pot face accesand site-ul www.mesajepentrumare.ro, unde pot afla mai multe despre problemele Marii Negre si pot cumpara diverse obiecte promotionale care se vor transforma in donatii pentru Institut. In plus, pot fi donate sume de bani direct in contul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Marina “Grigore Antipa" din Constanta.
Campania va culmina cu un eveniment dedicat marii, ce va avea loc pe 31 octombrie, data la care se celebreaza Ziua Internationala a Marii Negre.