“Cand iti cumperi un tigru, ... ei bine, trebuie sa-l hranesti, sa-l satisfaci. Nu?” Asta ii spunea, descurajat, sotul lui Joe, nimfomana controversata a carei poveste era cat pe-aci sa fie interzisa in cinematografele din Romania.
Eu intodeauna mi-am dorit un caine. Nu, nu e cazul sa va dati coate si sa chicotiti. Am primit, in schimb, un papagal. Apoi o pisica. Ulterior a venit un iubit. Si-apoi inca unul. Poate unul mai bun decat celalalt. A mai venit apoi o pisica, de data aceasta mai blanda si mai volubila, ca un soi de revansa a sortii, intrucat prima ma parasise in mod nedrept in ziua in care dadeam examenul de licenta.
Sau poate ca pur si simplu eram eu ceva mai capabila sa-i inteleg, sa-i cunosc, poate chiar sa-i ajut sa “creasca”? As spune, cu riscul de a-mi atrage bombanelile de rigoare, sa-i “dresez”, incluzand aici si animalele si oamenii. Au venit, cu siguranta, toti la momentul potrivit, atunci cand eram capabila sa invat lectia pe care o aveam de invatat, despre mine, despre viata, despre ceilalti. Au reusit, asa cum se intampla si in cazul unui animal de companie care ajunge, chipurile, sa semene cu stapanul, sa ma modeleze la randul lor. Au facut-o, insa, treptat.
Pana la urma, daca iti iei un tigru, trebuie sa fii in stare sa-l tii in frau, nu-i asa? Trebuie sa ai cu ce sa-l hranesti, sa poti sa-i oferi ceea ce are nevoie, astfel incat sa nu simta ca l-ai luat din mediul lui si il tii inchis intr-o cusca. Dar oare nu merita mai bine sa risti totul pe-o carte si sa-ti iei din prima un tigru? Risti sa te faca arsice cu prima ocazie sau devii un imblanzitor magistral, crescand intr-un an cat altii in 10. Ma refer aici la experienta in sine, fie ea pe plan personal sau profesional. Daca ai fi pusa in fata unei astfel de alegeri, ai musca mai mult decat poti mesteca? Ai alege un tigru? Ai alege sa fii codas la oras sau fruntas la sat?
Cum spuneam, eu intotdeauna mi-am dorit un caine. Probabil pentru ca stiam in adancul sufletului ca am nevoie de o lectie de loialitate, de recunostinta si dragoste dezinteresata. Am primit, in schimb, hiene, am primit cameleoni, magari (si nu in sensul peiorativ al cuvantului), iepuri si alte tipuri de oameni care s-ar regasi, cu siguranta in lista, daca as continua.
Cel mai mult m-au ajutat, dintre toti cei pe care i-as fi putut enumera, Koala, broasca testoasa si lenesul, fiindca mi-au dat de inteles ca aceasta tactica de meditatie este cea mai eficienta abordare cand vine vorba de probleme. Caci, pana la urma, graba strica treaba, iar agitatia nu face decat sa creeze valuri inutile.
Tot de la prietenele necuvantatoare am invatat, poate fara sa-mi dau seama, ca natura este cel mai bun prieten al siluetei. Iar acesta este cel mai simplu lucru pe care il poti face dimineata ca sa slabesti!
Si pentru ca o silueta perfecta trebuie sa imbrace nu numai piese vestimentare, ci si o aroma pe masura, Diana iti dezvaluie marti Ce parfum sa porti in functie de stilul vestimentar.
Iar daca tot am adus vorba de iepurasi, nu pot decat sa zbor cu gandul la pregatirile pentru Paste. In acest sens, Diana iti propune cateva Destinatii traditionale pentru un Paste reusit. Vei afla vineri, in sectiunea de Calatorii, la ce recomandari s-a gandit pentru ca tu sa ai parte de sarbatori excelente alaturi de cei dragi. Daca vrei sa stii ce gadgeturi sa-i cumperi iubitului tau de Paste, fii cu ochii pe Feminis sambata!
Si pentru ca sunt convinsa ca nu sunt singura care vede lucrurile asa cum le-am descris mai sus, as vrea sa stiu, draga mea, care sunt “speciile” care te-au marcat puternic de-a lungul vietii? Ai reusit sa le dresezi sau ti-au venit de hac?