Alte boli mentionate ca fiind contractate in urma unui act sexual au fost tricomonaza, gonoreea, hepatita, chlamidia sau herpesul genital.
"Coroborand cifra celor care au suferit sau sufera de o astfel de boala cu gradul de familiaritate al respondentilor privind bolile cu transmitere sexuala, putem trage concluzia ca anumite boli cu transmitere sexuala au devenit mai cunoscute atat datorita mass-media si a campaniilor de informare, in special pentru bolile grave sau demult cunoscute, precum SIDA, herpesul genital, HPV, sifilis, cat si prin confruntarea cu o boala cu transmitere sexuala, fie personal, fie prin intermediul partenerului. Prin urmare, romanii au in continuare nevoie sa fie informati in legatura cu pericolul bolilor cu transmitere sexuala, in general si specific, si a impactului acestora asupra calitatii si costului vietii lor”, declara Irina Craciunescu, senior research consultant GfK Healthcare Romania.
Studiul a fost realizat de GfK Healthcare Romania prin intervievarea online a unui numar de 600 respondenti utilizatori de Internet cu varsta intre 18 si 50 de ani din mediul urban. Eroarea maxima de esantionare este ±4%.