Evita pe cat posibil sa folosesti “Eu” in exces, sustin specialistii. Iata de ce!
Greseala de incepator
Aceasta greseala se regaseste adesea in scrisorile de intentie ale candidatilor tineri, fara experienta. Chiar daca job-ul pentru care aplici este extrem de important in ascensiunea ta profesionala, nu trebuie ca scrisoarea ta de intentie sa tradeze acest lucru, intrucat vei parea mai degraba disperata sa obtii de lucru si nu entuziasmata peste masura sa te alaturi echipei.
“Eu” este egoist si arogant
Cel mai important motiv pentru care ar trebui sa eviti folosirea excesiva a pronumelui personal la persoana I este ca vei da impresia ca esti narcisista, egoista si plina de tine. Nimanui nu-i plac laudarosii. Iar daca il mai folosesti si la inceput de propozitie, efectul este amplificat. Ideal ar fi sa folosesti “eu” o singura data in scrisoarea de intentie, avand grija ca in rest, textul sa fie formulat in asa fel incat sa aiba impactul dorit, fara sa fie nevoie sa te evidentiezi folosind pronumele.
“Eu” nu prea are lucruri de oferit
Evita sa folosesti pronumele personal daca nu vrei ca angajatorul sa creada ca esti mai interesata de ceea ce poti obtine de pe urma lor decat de contributia pe care o poti avea in dezvoltarea firmei. E drept ca tu iti urmaresti interesul, dar trebuie sa iti convingi angajatorul ca este dornic sa afle daca esti dispusa sa contribui activ la ascensiunea companiei, fara sa iti lasi propriile ambitii sa iti stea in cale.
“Eu” nu se intelege bine cu “noi”
Daca exista un exces de pronume personale la persoana I, s-ar putea sa treci drept o persoana care nu lucreaza bine in echipa. Daca angajatorul are nevoie de un om cu spirit de echipa, care sa colaboreze eficient cu ceilalti angajati, prea multi de “eu” nu vor crea imaginea potrivita.