Mihaela Bilic, nutritionista vedetelor, ne incurajaeza sa mancam ciorba, deoarece silueta noastra are numai de castigat. "Din punct de vedere nutritiv ciorba este un fel de mancare complet si echilibrat. Avem in ea legume, paste fainoase/orez sau cartofi, un pic de carne sau peste si muuuulta apa. Ciorba hidrateaza, incalzeste si hraneste cu putine calorii. V-ati dat seama ca nu vorbesc de ciorba cu 2 degete de grasime la suprafata si nici de cea in care punem 4 linguri de smantana", a explicat nutritionista Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
Specialista spune care este marele avantaj pe care il are ciorba si cum ne face sa ne simtim mai satule. "Fie ca e de legume sau are si carne, fie ca o mancati calda sau rece, fie ca e acra sau dulce, reconsiderati ciorba/supa in alimentatia zilnica. E cea mai simpla forma de a consuma legume in cazul copiilor si batranilor, e facuta in casa de mana voastra si tine cateva zile. Marele avantaj al ciorbei este faptul ca satura si tine burta plina timp de 2-3 ore. Daca se urmareste ecografic timpul de golire al stomacului se observa o intarziere de 30% in cazul supei comparativ cu situatia in care alimentele ar fi consumate separat.
Deci supa tine de foame mai bine decat daca am manca o bucatica de carne cu legume si cartofi si am bea un pahar de apa. Aceasta curiozitate nu a putut fi explicata, insa este un lucru cert: mixate intre ele, ingredientele din ciorba stau mai mult in stomac! Nu ne ramane decat sa profitam, daca tinem la silueta", a subliniat nutritionista Mihaela Bilic.
Citeste si: Cum reduci excesul de colesterol - 6 sfaturi de la nutritionisti
Mihaela Bilic iti spune ce tipuri de grasimi trebuie sa consumi
Branza, arma impotriva cariilor - Ce recomanda nutritionistii