Trebuie să te gândeşti la ce fel de nuntă îţi doreşti, cum vrei să arăţi atunci când mergi la altar şi ce fel de tort îţi doreşti, dar niciuna dintre aceste decizii nu poate fi luată până nu hotărăşti întâi ziua în care veţi depune jurămintele.
Iată câteva lucruri la care trebuie să te gândeşti când stabileşti data nunţii.
1. Condiţiile meteo
Cele mai bune luni din an în care este bine să îţi faci nunta sunt octombrie, iunie şi septembrie. Acestea sunt cele mai potrivite din punct de vedere al condiţiilor meteo. Nu vei avea parte nici de prea multă căldură, nici de frig şi, de regulă, nici de ploi. Odată ce ai ales luna şi data, fii cu ochii pe prognoza meteo atunci când mai iei câte o decizie.
2. Extrasezon
Dacă alegi data nunţii în extrasezon, vei putea cu siguranţă să economiseşti destul de mulţi bani. Totuşi, vei fi nevoită să sacrifici alte lucruri pentru ceea ce reuşeşti să economiseşti. Miresele din extrasezon întâmpină limitări când vine vorba de alegerile florale şi alte servicii.
3. Vizualizează-ţi nunta
Când te gândeşti la nunta ta, ce îţi vine în minte? Îţi imaginezi ceremonia într-o grădină cu flori? Zăpada îşi face simţită prezenţa în peisajul de nuntă? În funcţie de visele pe care le ai, sezonul în care alegi să te măriţi este foarte important, aşa că alege data astfel încât să poţi obţine tot ce îţi doreşti.
4. Gândeşte-te cu atenţie la sărbători
În preajma sărbătorilor religioase, perioada de post nu vă permite să vă cununaţi religios. Alege o dată pentru nuntă din timp, pentru a nu avea surpriza că este deja ocupată. Nu ar fi o idee rea, de asemenea, dacă aţi lua în calcul ca dată a nunţii o zi de duminică.
5. Alocă suficient de mult timp pregătirilor
Încearcă să alegi data nunţii cel puţin cu 6 - 8 luni înainte de eveniment. Cununia civilă poate avea loc mai devreme, nu trebuie să o faceţi în aceeaşi zi cu cea religioasă şi cu petrecerea de nuntă. Totuşi, pentru ceremonia de nuntă trebuie să puneţi la punct foarte multe aspecte care necesită timp, odihnă şi decizii înţelepte.