Pe lista sunt caise, avocado, zmeura, pepene galben, afine, stafide, smochine, lamaie si lime.
Caise
Contin beta-caroten, care previne actiunea radicalilor liberi si mentine sanatatea ochilor. Oganismul transforma beta-carotenul in vitamina A, care contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, in special cancerul de piele. Sunt o bogata sursa de fosfor, eficient in prevenirea problemelor de memorie, vitamina C, magneziu, fier si calciu;
- 1 caisa contine 17 calorii, 0 grame de grasime si 1 g fibre alimentare.
Avocado
Contine acid oleic, o grasime nesaturata care contribuie la scaderea colesterolului total din sange si la cresterea nivelului de colesterol bun / HDL. De asemenea, asigura o cantitate semnificativa de fibre alimentare, care previn hipercolesterolemia si aparitia bolilor cardiovasculare;
- 1 felie de avocado contine 81 calorii, 8 g grasime si 3 g fibre alimentare.