Suntem în perioada în care profităm la maximum de vremea favorabilă, încercând să ieșim cât mai des în aer liber – alergăm în parc, ne plimbăm cu bicicleta sau cu rolele, facem drumeții la munte. Pentru a veni în întâmpinarea persoanelor active, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm prezintă cele mai utile accesorii și gadget-uri pentru activități outdoor.
În zilele noastre, smartphone-ul a devenit indispensabil. Îl avem cu noi 24 din 24 de ore. Pentru a-l menține în stare bună de funcționare, avem nevoie de accesorii care vin să completeze atât ținuta, cât și monitorizarea în timp real a activității noastre.
”Pentru drumeții, alergat, plimbări, recomandăm ca telefoanele mobile să fie puse în huse de braț sau, pentru cei cărora le place înnotul, huse waterproof. Este foarte util să avem conectată la telefon o casca Bluetooth sau căști cu fir, cu ajutorul cărora putem răspunde la apelurile primite sau asculta muzică, iar astfel nu avem mâinile ocupate”, spune Adriana Vlad - ThePhoneGeeks.
Dacă smartphone-ul este deja indispensabil, gadget-uri precum ceasurile inteligente sau brățările dedicate activităților sportive devin tot mai populare, pe măsură ce românii descoperă beneficiile monitorizării acestor activități.
”Pentru activitățile sportive în aer liber recomandăm atât smartwatch-uri, precum MyKronoz ZeWatch 2, Alcatel Onetouch, Samsung Galaxy Gear Fit și în general modelele care au o certificare foarte bună împotriva prafului și a lichidelor – cât și brățări dedicate. Acestea monitorizează activitatea noastră: pașii, distanța parcursă, caloriile arse, pulsul. Cu ajutorul acestor accesorii avem posibilitatea să ne stabilim anumite obiective și să urmărim constant progresele pe care le facem, astfel încât să avem un stil de viață activ. Putem spune ca aceste gadget-uri pot fi considerate antrenorul personal de fitness. În special pentru drumeții, se poate folosi un ceas inteligent, care are și funcția de busolă, respectiv ne poate îndruma cu ajutorul hărților Google”, explică Adriana Vlad.
Aceste gadget-uri vin însoțite de o aplicație care trebuie instalată pe smartphone. După sincronizarea celor două device-uri, toate datele legate de activitățile noastre sunt monitorizate cu ajutorul acestei aplicații, iar astfel putem să ne propunem anumite ținte de performanță.
Mișcare în aer liber, doar cu telefonul
Dacă nu avem un astfel de gadget, putem să descărcăm pe smartphone aplicații care să ne vină în ajutor în monitorizarea pașilor, a distanței parcurse, a timpului etc.
”O astfel de aplicație este Step Into Health, cu ajutorul căreia pot fi înregistrați pașii parcurși, distanța și caloriile arse. O altă aplicație similară este Google Fit”, menționează Adriana Vlad.
La capitolul drumeții montane, aplicațiile dedicate sunt mai mult decât utile, pot fi chiar vitale.
”Pentru drumeții recomand înainte de toate instalarea pe smartphone a Hărți Google. Una dintre aplicațiile care ne ajută să ne orientăm este IGO. Această aplicație necesită doar semnal GPS, nu este nevoie să avem și conexiune de Internet. Are implementată busola, care este foarte importantă atunci când suntem în drumeție”, subliniază Adriana Vlad.