Poate te gândeşti că nu este cea mai sănătoasă hrană, dar în acelaşi timp nu îţi face atât de mult rău ca mâncarea fast food. Ei bine, te înşeli!
În primul său experiment, dr. Braden Huo de la Massachusetts General, foloseşte o cameră in interiorul tractului digestiv pentru a afla ce se întâmplă când mănânci tăiţei procesaţi. Chiar şi după două ore, aceştia sunt intacţi, ceea ce este îngrijorător din mai multe motive.
Pentru începători, ar putea să însemne un blocaj al sistemului digestiv, care este forţat să lucreze ore întregi pentru a toca această hrană intens procesată.
Când mâncarea rămâne în tractul degestiv pentru o perioadă lungă de timp, aceasta va avea, de asemenea, un impact asupra absorbţiei nutritive dar, în cazul acestor tăiţei procesaţi, nu ştim dacă mai este cazul să vorbim despre nutrienţi. În loc, există o listă lungă de aditivi, inclusiv conservantul T-butil hidrochinonă (TBHQ).
Acest aditiv va rămâne în stomacul tău împreună cu tăieţeii aparent invincibili şi nimeni nu ştie ce ar putea să îi facă sănătăţii tale pe timp îndelungat.
La ora actuală se fac mai multe studii, dar rezultalele, deocamdată, sunt înfricoşătoare.