Sunt sanse mari sa nu faci ceea ce trebuie in ceea ce priveste afacerea pe care o intreprinzi. Este important sa ai in vedere faptul ca lucrurile care tie ti s-ar parea fara importanta ar putea fi motivul principal pentru care afacerea ta incepe sa "o ia la vale".
Capcanele functiilor inalte: 9 pacate capitale pe care sa le eviti
Daca esti genul de persoana care traieste cu perceptia ca daca afacerea este mica, nu trebuie sa fii atent la ce se intampla cu ea, atunci este posibil sa dai gres. Nu conteaza cat este de mica afacerea, intotdeauna trebuie sa iti iei masuri de precautie pentru a evita esecul viitor.
Mai jos sunt principalele motive pentru care afacerea ta este pe o panta descendenta.
LIPSA UNUI BUGET
O afacere care functioneaza fara un buget precis este predispusa esecului in cele din urma. Asta pentru ca in functie de buget tinem seama de intrari si iesiri si ne putem concentra pe afacere. Este recomandat sa ai intotdeauna un buget de rezerva pentru atunci cand vei fi nevoit sa iei din rezerva afacerii. Bugetul trebuie sa oglideasca circuitul banilor din afacerea ta.
LIPSA UNUI PLAN SI A UNEI VIZIUNI
Un alt lucru care te duce la un esec in afacere este lipsa unui plan si a unei viziuni. Ca in orice alta situatie in viata, trebuie sa ai anumite teluri de atins si trebuie sa iei seama de faptul ca investitia facuta ar putea fi una inutila. Trebuie sa iti pregatesti un plan in care sa ai in vedere realizarile pe termen lung. Ai nevoie sa iti definesti calea si sa iti stabilesti obiectivele. Totusi, telurile pe care ti le propui trebuie atinse daca vrei sa nu traiesti intr-o fantezie.
LIPSA UNEI ANALIZE DE PIATA
Este important de remarcat faptul ca piata are o multime de mistere. De fapt, nu conteaza tipul de afacere pe care intentionezi sa o intreprinzi, caci piata ramane aceeasi. Tocmai pentru ca piata ramane mereu aceeasi, este bine sa ai din capul locului o analiza a acesteia, care sa iti permita sa urmaresti si sa depistezi lacunele care ti-ar putea afecta afacerea. Spre exemplu, daca ai o afacere in imobiliare, atunci trebuie sa efectuezi o analiza de piata si sa iti iei masurile de protectie necesare.
SA CUNOSTI PROBLEMELE AFACERII TALE
Unele probleme te fac sa prosperi, altele sa stai pe loc. Trebuie sa ai in vedere intotdeauna problemele afacerii pe care o intreprinzi, daca vrei sa nu ai de-a face cu una din principalele cauze ale esecului. De asemenea, trebuie sa identifici potentialele amenintari care ti-ar putea trage din nou afacerea in jos. In acest fel, vor fi luate masurile de precautie necesare prosperarii afacerii dumneavoastra.
FINANTAREA
Cati bani vrei sa investesti in afacerea ta? Daca vrei sa investesti o suma foarte mica in afacerea ta, atunci nu te astepta sa ti se intoarca multi bani. Este logic ca investitiile mici vor aduce un profit mai mic. Nu trebuie sa fii zgarcita cand vine vorba de finantarea afacerii tale. Poti adauga ceva mai multi bani la capitalul firmei pentru a avea o afacere mai solida.
Citeste si:
Psihologul Hedi Hoka te invata tehnici de dezvoltare personala: "Atacul rusinii" si...
"Urmeaza-ti visul!" - Cel mai prost sfat in cariera
Obiceiurile care te poarta catre culmile succesului
LOCATIA
Adevarul este ca majoritatea oamenilor cred ca se poate lucra in orice locatie. Dimpotriva, nu orice locatie poate alimenta cresterea afacerii tale. In acest sens, trebuie luat in considerare sa iti relochezi afacerea daca observi ca se ajunge mult prea greu la sediu. S-ar putea ca multi sa renunte la o colaborare cu tine tocmai pentru ca le este greu sa ajunga la tine. Opteaza pentru un loc la vedere, unde circula multi oameni, iar clientii te pot avea fix "sub nasul lor".
Arta persuasiunii in cariera - 9 secrete pentru a avea intotdeauna dreptate
ESTI PROPRIUL TAU OBSTACOL
Cel mai rau lucru pe care poti sa il faci este sa stai in calea afacerii tale. Acest lucru se datoreaza faptului ca orice esec al afacerii tale iti este atribuit exclusiv. Daca vezi o oportunitate care iti poate duce afacerea la un alt nivel, nu trebuie sa eziti doar pentru ca iti este teama de esec. Ajuta-ti afacerea sa prospere folosindu-te de analize si de intuitie.
EXTINDEREA RAPIDA
Expansiunea rapida este unul din factorii care contribuie la esecul afacerii tale. Este important de remarcat faptul ca unii oameni sunt mult prea increzatori in unele situatii. De multe ori pornesc o afacere fara sa aiba un tel. De aceea, ai nevoie sa intelegi intotdeauna ca o afacere presupune masuri luate treptat pana aceasta se transforma intr-un real succes.
COMPETITIA
Competitia este necesara intr-o afacere. Cea mai mare greseala pe care o fac oamenii este sa pretinda ca nu exista concurenta. Este extrem de important sa intelegi ca, indiferent de modul in care actioneaza concurenta, aceasta va fi mereu acolo. Cel mai bine este sa incerci sa faci fata concurentei, sa vii cu ceva mai bun si sa intelegi regulile jocului. Vei fi uimita sa vezi cat de mult te poate ajuta concurenta sa iti ridici afacerea.
ANGAJATI INCOMPETENTI
Munca in echipa este pilonul de baza a unei afaceri de succes. Principalul factor al esecului intr-o afacere este lipsa celor mai buni angajati. S-ar putea sa te intereseze sa stii ca daca nu exista armonie si conexiune intre angajatii tai, s-ar putea ca afacerea sa nu infloreasca niciodata. Asigura-te ca lucrezi numai cu minti competente.
Citeste si:
Psihologul Hedi Hoka te invata tehnici de dezvoltare personala: "Atacul rusinii" si...