Cursul se adreseaza celor care doresc o cariera pe piata europeana, persoanelor care vor sa lucreze in institutiile europene, celor care doresc sa urmeze cursuri (de specializare, calificare, recalificare) intr-o tara europeana, functionarilor din structurile administratiei publice, centrale si locale, dar si formatorilor de opinie, atitudine, organizatiilor guvernamentale, promotoare si aparatoare ale drepturilor omului, libertatilor cetatenesti si, nu in ultimul rand, oricarui cetatean care vrea sa inteleaga mai bine propriul statut de cetatean european si drepturile asociate acestui statut.
Programul incepe pe 19 iunie si se va desfasura pe durata a doua week-end-uri consecutive (insumand 28 de ore). Cursul va fi organizat lunar, pana in luna noiembrie. Inscrierile se fac pe site-ul Asociatiei EuroTrainer, http://www.eurotrainer.ro/lang/ro/.
Cursantii vor afla pe parcursul celor 4 zile ce sunt competentele sociale, cum pot fi dezvoltate, la ce nivel se situeaza fiecare pe scala sociabilitatii, vor primi informatii despre controlul stresului la locul de munca sau despre modalitati de a imbunatati relatia dintre viata personala si cea profesionala. De asemenea, vor fi expuse cunostinte referitoare la competentele civice, si anume notiunile de democratie, justitie, cetatenie, drepturi civile, drepturile omului, informatii despre “Statele Unite ale Europei”, drepturile de cetatean european ale fiecaruia si despre modul cum pot fi acestea exercitate.
Absolventii pot obtine, la finalul cursului, un Certificat de absolvire emis de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, insotit de Suplimentul descriptiv al competentelor sociale si civice detinute si Suplimentul Europass la certificatul profesional (la cerere, se acorda celor care merg la munca sau studii pe piata europeana).