"De vreme ce mass-media continuă să se orienteze spre utilizări mai evocatoare, imaginative şi inovatoare de utilizare a culorilor, culori neaşteptate sunt în curs să apară", a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone Color.
"Pentru a capta atenţia şi pentru a păstra liniile de produse relevante în ochii consumatorului, este important să înţelegem impactul pe care această inovaţie îl va avea în tendinţele de culoare şi design în 2016."
Designul de interior din 2016 conţine inspiraţie vizuală, o armonie de culori sugerată, specimene de 77 de culori preconizate şi imagini de produs pentru utilizare în prezentări şi scenarii.
În 2016 vorbim despre nouă palete de culori, reprezentate de:
» Forme naturale: culori lipsite de ambiguitate, inclusiv nuanţe care sunt plumbuite din surse naturale, cum ar fi rozul cald al lutului şi bejul pielii de oaie, care ne dau forme naturale.
» Dihotomia: întăreşte conceptul că opusul poate atrage. Vorbim de argintiu metalic, galben auriu şi albastru cobalt strălucitor care combină cu versiuni mai calde ale aceloraşi nuanţe.
» Efemer: implică pastelul şi îmbină nuanţele delicate de albastru, piersic pal şi galben pai.
» Descendenţă: este o paletă în care nuanţe de bleumarin, negru, cafeniu şi verde se amestecă cu accente de culori luminoase.
» Soft focus: dezvăluie culori subtile şi discrete, uneori fiind descrise ca "fumurii" şi mereu versatile.
» Bijoux: în franceză însemnă "bijuterie. Această paletă străluceşte cu intensitate şi implică, după cum spune şi numele, multe bijuterii.
» Veselie: vorbim de nuanţe vesele, inclusiv de verde vibrant şi galben care contrastează cu roz şi portocaliu.
» Capriciu: o paletă care sprijină ideea de a evada de la programul drastic de zi cu zi şi pur şi simplu de a te bucura de libertate în aer liber.
» Amestec: un sortiment de modele şi printuri eclectice, cu culori interesante şi unice, cum ar fi negru şi roşu mandarin, precum şi violet şi portocaliu orange.