Primul Seminar European de Presa pe Tema Nutrientilor sustine ca si in cazul unei alimentatii echilibrate, adultii si adolescentii europeni nu beneficiaza de un aport satisfacator de vitamine si minerale esentiale pentru a trai sanatos.
Panelul de experti reuniti cu ajutorul companiei Bayer HealthCare, a oferit reprezentantilor media din 15 tari europene o actualizare referitoare la informatiile de specialitate disponibile la ora actuala, in ceea ce priveste importanta aportului de vitamine si beneficiile anumitor formule si combinatii de vitamine si minerale.
“Suplimentele nutritive sunt cheia mentinerii unei stari bune de sanatate si a unei stari generale bune la orice varsta. Mai mult decat atat, acestea servesc ca parte integranta a unui regim sanatos si ofera beneficii valoroase in mentinerea sanatatii pentru unele categorii mai vulnerabile, precum varstnicii si femeile insarcinate”, a afirmat Dr Felix Reiff, Global Head Strategic Business Units Bayer HealthCare Consumer Care, Basel, Elvetia.
Prof. Dr. Marcela González-Gross a oferit detalii referitoare la rezultatele unui studiu recent derulat la scara internationala, care a investigat statusul nutritional si stilul de viata in randul a 3.500 adolescenti din zece tari europene. Conform acestei cercetari, aportul inadecvat de micronutrienti este mai comun in randul populatiilor industrializate decat se presupune in general. “Mai mult de jumatate dintre adolescentii care au luat parte la studiu au avut niveluri ale vitaminei D mai scazute decat nivelul optim”, a afirmat Profesor González-Gross.
Toate aceste deficiente pot provoca o stare de oboseala, de slabiciune si susceptibilitate crescuta la infectii, spun expertii, de aceea este esentiala continuarea eforturilor de incurajare a indivizilor in directia urmarii unei alimentatii sanatoase, un rol esential in acest sens jucandu-l specialistii si responsabilii pentru politicile ce privesc sanatatea populatiei. Acestia trebuie sa realizeze ca suplimentele nutritive pot servi ca modalitati eficiente de asigurare a cantitatii suficiente de micronutrienti de-a lungul vietii, ajutand astfel la reducerea costurilor din sistemul de sanatate.