Pe langa aspecte evidente, precum punctualitatea si faptul ca ti-ai facut temele si ai aflat deja cateva lucruri despre compania respectiva, trebuie sa ai grija sa nu faci ulul dintre urmatoarele lucruri:
1. Nu transforma intrebarea despre slabiciunile tale intr-una pozitiva
Cu alte cuvinte, angajatorul nu este nici orb, nici naiv. Cand te intreaba care este cel mai mare defect al tau iar tu spui ca esti perfectionista sau ca muncesti uneori prea mult, sansele ca interviul sa se incheie in cel mai scurt timp sunt crescute.
Fii sincera si dezvaluie un defect care poate fi remediat usor si care nu iti afecteaza prea tare activitatea la locul de munca. De exemplu, pentru un post de manager, este nepotrivit sa spui ca nu ai abilitati de organizare, dar poti sa recunosti ca nu stii chiar toate scurtaturile din tastatura in Excel.
In principiu, vorbeste despre aptitudini pe care nu le ai, dar care nu sunt necesare pentru postul respectiv.
2. Nu minti
Nu este in regula sa exagerezi experienta, intrucat angajatorul va simti ca minti si chiar daca trece cu vederea acest fapt, vei ajunge la locul de munca si vei constata ca nu esti pregatita indeajuns. Prin urmare, mai bine spui adevarul.
3. Nu te concentra pe viitor
Te-ai prezentat la interviu pentru postul respectiv, nu pentru cel pe care il vei ocupa peste trei ani. In principiu, este iun regula sa intrebi daca exista sanse de avansare, dar limiteaza-te la atat.