Quinoa este alimentul minune al incasilor, fiind o samanta inrudita cu spanacul si sfecla.
Avantaje: proteine complete care contin toti aminoacizii esentiali, fier, calciu, postasiu, magneziu, fitonutrienti si lipsa glutenului, spre deosebire de celelalte cereale.
Se prepara usor, poate fi adaugata in salate, supe, budinci, in combinatie cu legume si alte ingrediente sanatoase. Este ideala chiar si pentru deserturi.
O varianta pentru un pranz la birou este o reteta compusa din “quinoa fiarta (o fierbi seara si o pastrezi la frigider), seminte de canepa de la Canah, nuci, migdale, merisor, curmale, scortisoara.” scrie Carmen Bruma pe Facebook.
Cealalta varianta ar fi budinca din seminte de chia:
Inmoaie o cana de caju si 5 curmale cu o seara inainte. Dimineata scurgi ingredientele si le mixezi. Intre timp inmoi 2 linguri de seminte de chia in lapte de cocos sau lapte de migdale.
Semintele de chia devin gelatinoase, moment in care le combini cu amestecul de caju si migdale, putina scortisoara, vanilie si fructe (banane, mure), nuci sau seminte.
E gata in 10 minute si este extrem de delicioasa, fiind potrivita atat pentru copii, cat si pentru cei dragi.
Citeste si:
Carmen Bruma te invata un truc pentru a da gust puiului fiert
Carmen Bruma nu renunta la sport in vacanta - Iata cum se antreneaza