Carnati de porc
1 kg carne de porc slaba
200 g slanina
4-5 catei de usturoi
sare, piper
intestine subtiri de porc
Se taie carnea si slanina bucatI, se trece prin masina de tocat si se amesteca, intr-un castron, cu usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust. Se adauga un pahar de apa calda si se framanta bine pana se incorporeaza apa si compozitia devine omogena. Separat, se pregatesc intestinele pentru umplut. Se intorc pe dos, se rad cu dosul cutitului pana se subtiaza, apoi se freaca cu malai si otet si se clatesc cu multa apa rece pana dispare orice urma de miros. Se potriveste capatul la palnia de umplut carnatI instalata la masina de tocat si se introduce compozitia de carne, avand grija sa nu ramana goluri de aer. Se leaga din loc in loc formand portiile de carnati. Carnatii astfel pregatitI se prajesc in ulei sau untura sau se frig pe gratar. Se servesc calzi cu diverse garnituri, cu salata de muraturi sau castraveciori murati.
E bine sa stii
Pentru carnatii preparati “taraneste”, carnea se taie cu satarul sau barda pe un fund de lemn, iar cantitatea de carne este jumatate de porc (mai grasa) si jumatate de vita. Modul de preparare este acelasi.