Carne afumata cu fasole boabe
300 g fasole boabe
1 kg carne afumata
1 lingura bulion
1 ceapa
2 morcovi
1 foaie de dafin (facultative)
cimbru uscat
sare, piper boabe
Se alege fasolea, se spala si se lasa la inmuiat in apa rece cateva ore sau de seara pana dimineata. Se arunca apa in care a stat, dupa care se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot, se arunca apa, se umple oala cu apa calda si se fierbe din nou pana cand se inmoaie bobul. Atunci se adauga zarzavatul taiat fideluta. Carnea se tine in apa rece o ora, se arunca apa, apoi se pune le fiert cu apa rece. Se fierbe pana cand se desprinde carnea de pe os. Se scot bucatile de carne si se pun la fiert impreuna cu fasolea. La sfarsit se adauga bulion si se aromatizeaza cu dafin, piper boabe si cimbru uscat. Fasolea se serveste calda, cu muraturi sau cu salata de sezon.
Articolul anterior Tocana picanta cu carne de porc Articolul următor Carne de porc afumata cu cartofi