Carne cu legume verzi
1 lamaie coaja rasa si suc
1 lingura tarhon proaspat si tocat marunt
4 buc antricot de 150 g fiecare
3 buc ceapa verde
1 buc broccoli
1 buc dovlecel vrede (Zucchini)
1 buc gulie
100 ml supa clara de legume
Sare
Piper
Unt cu tarhon
Untul, impreuna cu coaja rasa si sucul de lamaie, bate-le cu telul (de la mixer) circa 5 minute, pana se face spuma. Adauga tarhonul, amesteca, condimenteaza. Pastreaza deoparte jumatate din cantitate, restul se dispune pe o folie si se ruleaza (ca un cilindru). Pune la frigider pentru cel putin 1 ora.
Antricoatele
Scoate-le de la frigider cu cel putin 30 minute inainte de preparare.
Preincalzeste cuptorul la 80 grade.
Farfuriile si platoul termorezistent se mentin la cald.
Incinge uleiul in tigaie, prajeste antricoatele la foc iute, pe rand, fiecare cate ½ minut pe fiecare parte. Intoarce-le de pe o parte pe cealalta, abia dupa ce s-au rumenit l-a suprafata (astfel ca sa nu mai iasa jusul din carne). Dispune antricoatele imediat pe platoul cald, intr-unul infige termometrul special pentru masurat temperatura din miezul carnii.
Curata tigaia de grasime cu hartie absorbanta si pune-o deoparte.
Platoul cu antricoate introdu-l la cuptor, la 80 grade, pentru circa 30 minute. Urmareste ca temperatura din miezul carnii sa ajunga la 55 grade, atunci carnea este patrunsa.
Antricoatele pot fi mentinute apoi la cald, la 60 grade (temperatura cuptorului, inca 30 minute (pana a fi servite).
Legumele
Ceapa, inclusiv partea verde, tai-o oblic in bucati de cca. 3 cm lungime.
Broccoli desfa-l in rozete.
Zucchini si gulia se taie in bastonase de cca. 3 cm lungime.
Jumatate din untul cu tarhon pastrat afara se topeste in tigaie, se inabusa legumele, se adauga supa clara de legume si se fierb acoperit cca. 10 minute. Adauga apoi restul de unt cu tarhon deasupra si amesteca.
Servire
Aranjeaza legumele pe farfuriile calde. Antricoatele se taie oblic pe fibra, in transe potrivite, si se dispun pe legume. Untul cu tarhon din frigider taie-l in rondele si pune-l alaturi
Unt cu verdeata - dupa reteta de mai sus, se poate prepara untul si cu alta verdeata (de ex. patrunjel, marar, asmatui, arpagic verde, se poate adauga si usturoi sau ceapa tocate foarte marunt).
Autor: Jakob Hausmann
Articolul anterior Pachetele cu fileuri de peste( Fileuri de peste in papiote) Articolul următor Tzatzichi