Carne de porc afumata cu cartofi
600 g carne afumata
1 kg cartofi
1 foaie de dafin
2 cepe
1 morcov
1 telina
1 ceasca ulei
1 lingura bulion
sare, piper boabe
Se spala carnea, se opareste 10 minute in apa clocotita, se arunca apa si se pune din nou la foc cu apa calda. Se fierbe intr-un vas descoperit, pana cand carnea se desprinde de pe os. Separat se curata zarzavatul si se taie marunt, apoi se caleste cu o ceasca de ulei si o ceasca de apa, pe foc mic, intr-un vas acoperit. Cand legumele s-au inmuiat se adauga cartofii curatati si taiati felii groase. Se acopera totul cu zeama in care a fiert carnea si se fierbe mancarea acoperit pana cand se inmoaie cartofii. Se adauga carnea, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, se adauga o foaie de dafin si se coloreaza cu o lingura de bulion. Se mai fierb impreuna 10 minute. Mancarea se serveste calda, cu muraturi.
Articolul anterior Carne afumata cu fasole boabe Articolul următor Snitele simple