Carne de vita in wok, cu sos piperat
2 ardei (1 galben, 1 rosu)
5 buc ceapa verde
1 lingura piper negru macinat
5 linguri vin alb
100 ml bulion de pasare
1 lingurita ghimbir proaspat macinat
2 linguri sos de soia
10 linguri ulei de masline
1 lingurita amidon
1 lingura seminte de floarea soarelui
Piperul se prajeste putin in wok, fara grasime. Stinge-l cu vin alb. Adauga apoi supa clara de pasare, ghimbirul si sosul de soia.
Dupa ce da in clocot, pune-o deoparte.
Pune din nou wokul pe foc, incinge 8 linguri de ulei si prajeste ardeiul si ceapa la foc moderat timp de 2-3 minute. Scoate-le si pune-le pe o sita sa se scurga bine.
Varsa uleiul din wok si sterge-l cu un servet.
Pune apoi din nou wokul pe foc, adauga restul de ulei si prajeste carnea la foc iute timp de 1 -2 minute. Adauga sosul de piper si fierbe-l 2 minute la foc iute. Amidonul se dizolva in putina apa rece si se adauga la sos, pentru a-l ingrosa.
Adauga apoi legumele la carne, presara cu seminte de floarea soarelui si serveste cu orez. Autor: Jakob Hausmann Articolul anterior File de peste gratinat Articolul următor Crema spuma de vin