Carne tocata cu legume la tigaie, in stil asiatic
2 linguri unt
400 g carne tocata (amestec jumatate vita, jumatate porc)
1 priza pulbere ghimbir
400 g ardei gras rosu
300 g praz
250 ml supa clara pasare
4 linguri sos soia
Sare
Piper
Fierbe orezul in multa apa sarata, circa 15-20 minute.
Incinge untul. Prajeste carnea tocata la foc foarte iute.
Condimenteaza cu sare, ghimbir si piper.
Curata si spala legumele.
Ardeii se taie in fasii subtiri, prazul in rondele subtiri.
Amesteca apoi legumele cu carnea.
Toarna deasupra supa clara de pasare si asezoneaza cu sosul de soia.
Lasa sa fiarba, la foc moderat, circa 15 minute.
Scurge orezul de apa si adauga la compozitia de carne.
Pune din nou pe foc, pentru a se incalzi bine, eventual mai adauga sos de soia.
Autor: Jakob Hausmann