Cu totii stim ca, in traditia populara, in sambata dinaintea Craciunului se sacrifica porcul si din aceasta carne romancele fac o multime de preparate delicioase.
"Simt nevoia, ca medic nutritionist, sa reabilitez carnea de porc pusa pe nedrept la colt in ultimii ani. In primul rand carne de porc nu inseamna slanina, iar daca noi consumam bucatile foarte grase si impanate, nu porcul e de vina. In realitate muschiuletul de porc are 4% grasime si e considerat cea mai slaba carne.
Grasimea de la porc contine acizi grasi mono-nesaturati similari cu cei din uleiul de masline, deci e mai sanatoasa si mai gustoasa decat grasimea de vita sau oaie. Porcul nu este un animal rumegator si de aceea carnea lui va reflecta modul in care a fost hranit: daca mananca cereale vor aparea acizii grasi Omega-3 in grasime", a explicat nutritionista Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
Citeste si: Piftia, definita de nutritionisti: "Multa gelatina cu putine calorii"
Salata de boeuf, analizata de nutritionisti: "Portia corecta inseamna..."
Spitalele bucurestene care asigura asistenta medicala de sarbatori