Carpaccio de legume
100 g ciuperci champignons
3-4 linguri suc de lamaie
2 lingurite balsamico alb
1 lingurita piper cu coaja de lamaie
½ lingurita zahar
3-4 linguri ulei de masline
100 g parmezan – bucata intreaga
Busuioc
Ceapa verde
Tarhon
Taie legumele pe mandolina ( razatoare), in rondele foarte subtiri, aproape transparente.
Aranjeaza-le pe 4 platouri intr-un strat decorativ. Ciupercile se taie, tot pe mandolina, la fel de subtire, si se dispun peste legume.
Vinegreta
Amesteca intai sucul de lamaie, balsamico alb, amestecul de piper cu coaja de lamaie si zaharul. Apoi adauga uleiul de masline si amesteca bine.
Toarna vinegreta peste legume si lasa sa stea, acoperit, circa jumatate de ora.
Din parmezan taie cu un cutit econom, spirale subtiri.
Frunzele de busuioc se taie fasii, ceapa verde in mici inele.
Inainte de servire, presara toate peste legume si mai condimenteaza cu putin amestec de piper cu coaja de lamaie.
Autor: Jakob Hausmann