1. Nu face risipa
Nu imparti carti de vizita tuturor celor pe care ii intalnesti la evenimente, de parca ai imparti pliante pe strada. Este deranjant, la fel ca si atunci cand primesti mesaje spam pe e-mail. Probabil ca te gandesti ca scopul este sa te faci cunoscuta, sa raspandesti numele si adresa de contact in cat mai multe cercuri, nu-i asa? Da, dar pentru asta este facut advertisingul. Daca vrei sa iti faci publicitate, apeleaza la specialisti, posteaza afise, fa-ti reclama pe internet, dar nu te gandi ca te-ai facut cunoscuta daca ai inmanat 100 de carti de vizita la un eveniment. Fii selectiva cand vine vorba de schimbul de informatii.
2. Asteapta sa iti fie ceruta cartea de vizita
Daca cineva e interesat de serviciile pe care le oferi sau vrea sa tina legatura, atunci iti va cere o adresa sau un numar de telefon. Daca esti tu interesata, cere tu o carte de vizita. Nu oferi cartea de vizita, asteptandu-te sa fii cautata.
3. Nu primi carti de vizita de la oameni care nu te intereseaza
De ce sa faci schimb de informatii cu o persoana pe care nu o vei contacta ulterior? Daca nu tii legatura, va considera ca esti neserioasa. Probabil te gandesti ca poate vei avea nevoie pe viitor de serviciile persoanei respective si sa ai la indemana o modalitate de a o contacta, dar sa fim seriosi, cand ai nevoie de ceva, vei apela la o cunostinta mai degraba decat sa contactezi o persoana la intamplare.
Citeste si:
Redacteaza un CV similar unui profil pe un site de dating - Iata de ce!
10 lucruri prin care te faci placuta la birou!
Top 4 oameni care iti afecteaza cariera - Cum sa-i pui la punct!