Mihaela Bilic este medic nutritionist, la curent cu tot ce apare nou pe mapamond in materie de nutritie. Cartea ei ofera sfaturi si explicatii despre tot ceea ce trebuie sa stiti pentru a urma o dieta sanatoasa si care sa dea rezultate. Este cunoscuta drept nutritionista vedetelor si asta pentru ca multe dintre ele au apelat la serviciile ei, un exemplu fiind acela al lui Teo Trandafir. „Traiesc, deci ma abtin" nu este cartea tipica cu diete!
Marc Levy – Prietenii mei, iubirile mele
Unul dintre cei mai populari scriitori din ultimii ani vine cu un nou roman, pe o tema veche: prietenia. Antoine si Mathias sunt prieteni de cand se stiu si proaspat divortati. Cei doi se muta impreuna cu copii lor, intr-o vila, unde isi impun niste reguli stricte: sa nu aduca bone sau femei in casa. Normal ca regulile sunt incalcate, de aici urmand o poveste amuzanta care este imposibil sa nu te prinda. Carte este inspirata chiar din viata scriitorului, iar in cursul acestui an urmeaza sa apara si filmul cu acelasi titlu.
Aurora Liiceanu, Alice Nastase – Dincolo de bine, dincolo de rau – Despre iubire
Ai citit vreodata o carte sa studieze sentimentele femeilor? Daca nu acum este momentul perfect. Poti sa te regasesti in multe dintre povestirile celor doua scriitoare, care au reusit foarte bine sa-si combine intr-o carte omogena stilurile de scriere. Iubirea se regaseste in toata cartea, fie ca e vorba de educatie, familie sau diferente sociale. O sa razi, o sa-ti amintesti de primul iubit, o sa realizezi ca miciuna este un drog care face parte din viata noastra si care nu va disparea niciodata.
Mircea Cartarescu – De ce iubim femeile
Mircea Cartarescu cu siguranta a dat lovitura cu aceasta brosurica, pe care mi-e greu sa o numesc carte. Scriitorul si-a adunat aici articolele pe care le-a publicat de-a lungul timpul intr-o cunoscuta revista de femei. In stilul deja consacrat vei afla un posibil raspuns pentru intrebarea de ce iubim femeile de la un povestas a carui viata semana ca doua picaturi de apa cu cea a scriitorului Mircea Cartarescu.
Mihaela Radulescu – Despre lucrurile simple
Pe locul cinci se afla cartea Mihaelei Radulescu, care dupa cum se vede si-a descoperit de curand si talentele de scriitoare. Vei citi o carte sincera care si ca cea de mai sus aduna articolele publicate de Mihaela intr-o revista de femei. Autoarea scrie despre cum e sa fii femeie de 30 de ani, despre barbati si iubire sau despre ce a simtit dupa ce l-a nascut pe Ayan si a descoperit ca are 32 de kg in plus. „Poti sa visezi cu ochii deschisi si sa iubesti cu ochii inchisi. Am verificat." Mihaela Radulescu Arthur Gordon – Memoriile unei gheise
Tradusa in peste 35 de limbi, cartea este povestea lui Chiyo, o fetita de 9 ani care este vanduta unei gheise. Pentru a face fata regulilor stricte din societatea japoneza a secolului trecut Chiyo este supusa unui tratament dur in urma caruia sa deprinda aptitudinile sociale si artistice ale unei gheise autentice. „Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa traditia japoneza. Un tip uman la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul artelor lumesti. In parte roman istoric, in parte bildungsroman, in parte basm, Memoriile unei gheise ii dezvaluie cititorului o lume disparuta, de un exotism plin de rafinament." The New York Times
Candance Simpson Gilles – Cum sa fii o lady
Din seria cartilor de autocunoastere si autoeducare, Cum sa fii o lady te invata cum sa te imbraci la serviciu, cum sa pregatesti o cina sau cum raspunzi unei invitatii si multe altele toate solutiile fiind gandite pentru secolulu in care traim. „De-a lungul timpului, arta de a fi o lady s-a pierdut în stradania femeii de a deveni independenta, directa si o supravietuitoare agresiva in această lume... Unele dintre noi am scapat din vedere recompensele pe care le poate aduce statutul de lady." Candance Simpson-Gilles
Mineko Iwasaki – Adevarata viata de gheisa
Se pare ca romanele cu gheise au prins la publicul feminin din Romania si in acest top apare deja o a doua carte despre gheise. Instruita de la varsta de cinci ani Mineko a fost cea mai buna gheisa din generatia ei. La 29 de ani se retrage si isi intemeiaza o familie. O carte ce evoca povestirea sincera si autentica a unei foste gheise contemporane.
Irina Petrea – Si tu poti fii supernany
Probabil ca deja ti-ai dat seama cartea trateaza relatiile dintre copii si parinti. Vrei sa devii parinte sau esti deja, aceasta carte iti ofera solutii pentru a depasi probleme ce pot parea dificile in relatie parinte-copil. „Nu e o carte pentru mine, ci una pentru suflet. Cred cu toata convingerea ca ficare dintre noi este rezultatul propriei copilarii". Irina Petrea
Paulo Coelho – Vrajitoarea din Portbello
Desi poate multe dintre voi se asteptau ca Paulo Coelho sa fie pe primele locuri, iata ca scriitorul parca nu mai are aceeasi popularitate ca acum 2-3 ani. „Vrajitoarea din Portobello" este povestea unei tinere din Transilvania care ajunge sa schimbe vietile celor pe care ii intalneste. Cum? Afla din carte.