Ingrediente necesare:
- 2 fire ceapă verde tocată mărunt
- 1/4 ceasca brânză
- 150 g brânză tăiată cubulețe
- 100 g cașcaval
- 4 felii de bacon
- cativa catei de usturoi tăiați felii subțiri
- sare si piper dupa gust
- 4 linguri de unt (cu paroximatie) tăiat în felii subțiri
- 4 cartofi medii
Mod de preparare:
1. Se spală bine și se crestează cartofii în felii cât se poate de subțiri, fără a merge cu cuțitul până jos.
2. Apoi se pun în tavă, pe hârtie de copt și printre feliile de cartofi se pun felii subțiri de unt și usturoi. Se dau cu sare și piper. Cașcavalul fie îl tai felii și îl pui printre secțiunile de cartof, fie îl razi deasupra. (Nu e o rețetă fixă, poți face după cum dorești)
3. Se lasă la cuptor aproximativ o oră, până când exteriorul devine crocant, iar interiorul rămâne moale.
4. Între timp, se prăjește baconul, apoi se rupe în bucăți mici.
5. Când cartofii sunt aproape gata, se scot din cuptor, se presară cu bucățile de brânză și bacon, apoi se mai bagă la cuptor pentru încă 5 minute, sau până când se topește brânza, potrivit unica.ro.
6. Cartofii copți se servesc cu smântână și ceapă verde tocată mărunt sau alte verdețuri, după preferințe.
Credit foto: bucatarul.eu