Cartofi cu orez la cuptor
½ kg cartofi
2 cepe
3 linguri pasta de tomate
2 linguri orez
ulei
200 ml supa de legume
2 ardei grasi
5 boabe de piper
3 foi de dafin
patrunjel proaspat
sare, piper
Cartofii se curata si se taie rondele, ceapa se toaca, la fel ardeii. Intr-o cratita se pun cateva linguri de ulei, cartofii rondele, ceapa, ardeii, piperul, foile de dafin, pasta de tomate desfacuta cu apa si deasupra, orezul spalat bine. Se condimenteaza c u sare si piper, dupa gust, se adauga apa cat sa o acopere si se da la cuptor, la foc potrivit. Mancarea este gata cand orezul este fiert. Daca mai este nevoie, se completeaza cu apa. Dupa ce se scoate de la cuptor, se presara patrunjel tocat deasupra.
Articolul anterior Mancare dulce de gutui Articolul următor Drob de legume