Cartofi cu soia la cuptor
1 kg cartofi fierti in coaja
150g g soia granule
2 cepe
2 linguri pasta de rosii
1 lingurita boia de ardei dulce
sare
3 linguri faina
Cartofii se curata si se taie felii. Soia se fierbe in apa cu putina sare, dupa gust, apoi se strecoara. Ceapa se taie pestisori si se fierbe 3 minute. Se amesteca soia cu ceapa, se adauga sare dupa gust, pasta de rosii si faina inmuiata in apa. Se tapeteaza o tava cu pesmet, se asaza un stat de cartofi, apoi se adauga umplutura si se acopera cu un strat de cartofi. Se pune tava la cuptor pana cand cartofii se rumenesc usor. Dupa ce se scoate tava din cuptor si se raceste putin, se unge cu ulei amestecat cu boia de ardei dulce. Se serveste cu mujdei de usturoi.
Articolul anterior Tocanita de ciuperci Articolul următor Cartofi umpluti