Cartofi dulci cu trufe albe
-4 sau 5 cartofii dulci, mici;
-50 g de unt dulce;
-1 strop de sare;
-1 lingura de ulei de masline;
-1 ou;
-5 g trufa alba;
-1 lingurita de ulei de trufa alba;
-1 lingura mix condimente (arpagic, asmatui, patrunjel si busuioc).
Se ia oul si se asaza pe un platou mic, rotund si se garniseste cu dulcii cartofii, putin ulei de trufe si se presara condimentele.
Da-i pe razuitoare trufa alba, amestec-o cu putin piper si presara peste preparat.
Serviti-l imediat si rezultatele vor veni curand. Trufa e o ciuperca comestibila de culoare violeta-negricioasa, in forma de cartofi, care cresc in pamant. In Europa exista in jur de 32 de soiuri de trufe, printre care se enumera trufa alba de Piemont care este recoltata de pe teritoriul restrans al colinelor din Langhe si Monferrato din Italia; trufa Sf. Ioan, trufa neagra de Perigord si cea de Bourgogne. Articolul anterior Pappardelle cu oua ochiuri si caviar Articolul următor Rulada cu pui