Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 250 grame de smântână
- 50 grame de unt
- 3 căței de usturoi
- mărar și sare - după gust.
Mod de preparare:
Spălați cartofii tineri și îndepărtați-le coaja. Cartofii curățați se pun într-o oală cu apă. Se sărează și se fierb, sub un capac, la foc mediu, până devin moi, potrivit Dc News.ro.
Scurgeți cartofii fierți și uscați-i puțin, ținând tigaia, fără capac, la foc mic, aproximativ 30-45 de secunde.
Topiți untul într-o tigaie, puneți cartofii și prăjiți-i la foc mediu până se rumenesc. Tocați mărarul și usturoiul, combinați-i cu smântână, sărați puțin și amestecați bine.
Sosul de smântână și usturoi se toarnă peste cartofi, se amestecă ușor și se fierb la foc mic timp de cel mult 5 minute.
Cartofii noi în sos de smântână cu ierburi și usturoi pot fi serviți ca și garnitură pentru carne sau pește sau ca preparat independent.
Credit foto: retete-usoare.info/