Cartofi scazuti
1 kg cartofi
1 ceasca ulei
2 rosii decojite
1 ardei gras
2 morcovi
2 cepe
1 foaie de dafin
verdeata tocata (marar, patrunjel, cimbru)
sare, piper
Se curata morcovii si ceapa, se taie fideluta si se calesc cu o cescuta de ulei. Se adauga din cand in cand cate putina apa pentru ca legumele sa se inmoaie si sa nu se arda. Cand morcovul s-a inmuiat, se taie ardeiul fideluta si se adauga peste morcovi si ceapa. Se curata cartofii, se spala, se taie felii groase si se adauga peste zarzavatul calit. Se acopera cu apa calda, se adauga sare, o foaie de dafin si se fierb acoperite, la foc mic. Cand sunt bine patrunsi cartofii, se coloreaza mancarea cu felii de rosii (sau bulion) si se lasa sa mai fiarba 10 minute. La sfarsit se adauga verdeata tocata. Se serveste cu salata sau muraturi.
Articolul anterior Tocanita taraneasca de ciuperci Articolul următor Mancare dulce de gutui