Penthouse-ul este definit de arhitecti ca un spatiu functional, minimalist prin ansamblu si este o alternativa la structurile masive. Imbina cadrul dreptunghic sau al unei forme generale, cu dezvoltarea ampla a unui design de interior inedit.
Spatiul care trebuie creat in interiorul casei are la baza principiul vizual al continuitatii si din acest motiv intalnim o regula esentiala: camere fara usi, deschise. Acestea ofera si mai multa luminozitate, mai ales atunci cand peretii sunt vopsiti in alb. Diferitele camere trebuie sa respecte o ordine rationala si functionala. O gama de culori ce pot fi intalnite alaturi de alb sunt cele neutre si relaxante. Unitatea vizuala intre spatii trebuie mentinuta, fiind unul dintre trucurile care ne ajuta sa ne transformam casa intr-un penthouse.
Lemnul este si el un element necesar pentru a da un aer cald ansamblului. Remodelarea prin acest material creaza o legatura interesanta intre diferitele zone ale casei si mareste senzatia de ambiguitate. O recomandare este ca bucataria si baia sa ramana si ele pe cat posibil deschise.
Luminile si sistemul de iluminat al casei se pot transpune in ceva unic, care impreuna cu lumina naturala a ferestrei sa dea un spectacol de lumini si sa distorsioneze relativ volumul spatiului: fie in scop de a il mari, micsora sau fie pentru a ascunde anumite portiuni in intuneric.
Terasa iti poate da cu usurinta impresia de spatiu. Iti poti transforma balconul intr-o terasa de "vis", care sa sustina detaliile orizontale ale locuintei. In cazul balcoanelor inchise este de preferat sa optezi pentru sticla colorata care poate sparge monotonia structurii. Aluminiul poate da si el o textura interesanta ferestrei atunci cand este folosit in scop decorativ.
Cand vine vorba de mobila, aceasta ajuta incredibil de mult: cel mai aplicabil este principiul minimalist cu linii simple contemporane pentru iluzia de spatiu si profunzime. Pentru o mobila de culoare inchisa cel mai bun contrast va fi cel cu peretii albi pentru a creste dinamismul si transparenta sau claritatea. Culorile de bej si alb ale pieselor de mobilier sau in decoratii vor face ca spatiul sa para mai mare si mai deschis.
Citeste si:
Accesorii inedite pentru casa ta
Cum sa racim sau sa incalzim casa prin intermediul culorilor