cuptor

Produsul alimentar surpriză care te ajută să scapi de...

Citeste mai mult»
Horia Brenciu

Cât cer vedetele pentru a oferi un eveniment privat...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Moartea cântărețului Liam Payne în Argentina. Acuzațiile...

Citeste mai mult»
mic dejun

De ce nu ar trebui să mâncați același mic dejun în...

Citeste mai mult»
Andrei

Dezvăluiri cutremurătoare despre moartea lui Andrei...

Citeste mai mult»
Gomez si Benny Blanco

Benny Blanco afirmă că este foarte speriat că Selena...

Citeste mai mult»
adela

Adela Popescu, confesiuni emoționante despre copilăria...

Citeste mai mult»
Nicole Kidman

Locuinţa lui Nicole Kidman şi Keith Urban din Los Angeles...

Citeste mai mult»
A$AP Rocky

Rapperul A$AP Rocky, găsit nevinovat într-un caz de...

Citeste mai mult»
caragea

Corina Caragea și-a câștigat primii bani la 15 ani. Ce...

Citeste mai mult»
 Kim Sae-ron

Actriţa sud-coreeană Kim Sae-ron a fost găsită moartă în...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a schimbat versurile melodiei „Don't Bother”...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Mâncarea pe care Mihaela Bilic o recomandă de cel puțin...

Citeste mai mult»
Brian Molko

Solistul trupei Placebo, inculpat în Italia. A numit-o pe...

Citeste mai mult»
Jay-Z

Plângerea prin care rapperul Jay-Z era acuzat de violarea...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira şi-a anulat concertul de la Lima. Superstarul...

Citeste mai mult»
Kate si William Ziua Îndrăgostiților

Prințul William și Kate au marcat Ziua Sfântului Valentin...

Citeste mai mult»
Lars von Trier

Regizorul Lars von Trier a fost internat într-un centru...

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Noi acuzații de abuzuri sexuale aduse împotriva lui Kevin...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga va susține un mega-concert gratuit la Rio de...

Citeste mai mult»
madonna

Madonna, dezvăluiri despre aventura cu Michael Jackson....

Citeste mai mult»
shakira

Shakira şi-a început primul turneu mondial după şapte ani...

Citeste mai mult»
copil

Casa regală a Suediei a anunțat prenumele prințesei...

Citeste mai mult»
Harry

„Are suficiente probleme cu soția. Este groaznică”. Trump...

Citeste mai mult»
Andreea Marin

Andreea Marin a dezvăluit cum a slăbit 20 de kilograme:...

Citeste mai mult»
William si Kate

Prinţul William şi Kate nu vor participa la ceremonia...

Citeste mai mult»
inele

Cele mai dorite inele de logodnă în 2025

Citeste mai mult»
Kendrick

Kendrick Lamar a adus muzica hip-hop în centrul Super...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Donald Trump a ironizat-o pe cântăreaţa Taylor Swift,...

Citeste mai mult»
Ed Sheeran

Ed Sheeran a cântat în stradă în India iar Poliţia i-a...

Citeste mai mult»
mark

Pentru actorul care l-a interpretat în 'The Social...

Citeste mai mult»
Karla Sofia Gascon

În urma controverselor, Karla Sofia Gascon anunță că 'va...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West anunţă că a fost diagnosticat cu autism

Citeste mai mult»
Sabato

Casa de modă Gucci se desparte de directorul său de...

Citeste mai mult»
Anna Wintour

Anna Wintour, redactor-șef al revistei Vogue, decorată cu...

Citeste mai mult»
BS

Black Sabbath anunţă un concert uriaş în oraşul natal...

Citeste mai mult»
sandra bullock

Sandra Bullock îşi avertizează fanii cu privire la...

Citeste mai mult»
bianca

Bianca Censori ar putea face închisoare din cauza...

Citeste mai mult»
Baldoni și Lively

Prima audiere în procesul dintre Justin Baldoni și Blake...

Citeste mai mult»
Travis si Taylor

Travis Kelce spune că trebuie să se inspire din energia...

Citeste mai mult»

Câştigătoarea MasterChef se dezbracă de secrete: "În fiecare dimineaţă, de 5 ori pe săptămână, fac..."

De în Familie 8 feb 2016

Aida Parascan, câştigătoarea celei de-a doua ediţii a show-ului culinar MasterChef de la Pro TV, a dezvăluit în exclusivitate pentru Feminis.ro ce reguli alimentare respectă, cum are grijă de silueta ei, dar şi care sunt celelalte secrete care îi asigură un corp de invidiat.

Aida Parascan MasterChef

Aida Parascan şi-a văzut visul devenit realitate în 2013, când a câştigat trofeul emisiunii MasterChef, după ce a impresionat juriul în marea finală cu preparatele sale culinare.

Pe atunci în vârstă de 31 de ani, câştigătoarea show-ului MasterChef de la Pro TV a luptat pentru trofeu şi pentru marele premiu (50.000 de euro), alături de alţi 5 concurenţi: Ana Rotaru, Mihai Toader, Nicuşor Coroama, Maria Pop şi Alexandru Hora.

Acum, la aproape 3 ani de la fericitul eveniment din viaţa ei, Aida Parascan ne-a acordat un interviu în exclusivitate şi ne-a povestit cum arată viaţa ei, ca mamă, dar şi cum reuşeşte să împace viaţa personală cu cea profesională.

Chiar dacă este un chef extrem de ocupat (petrece chiar şi 16 sau 18 ore în bucătărie), Aida Parascan spune că în fiecare dimineaţă, de cel puţin 5 ori pe săptămână, face o oră de yoga şi o oră de Pilates.

Citeşte mai jos interviul complet cu Aida Parascan, câştigătoarea MasterChef, acordat în exclusivitate pentru Feminis.ro.

aida parascan

Cum te-ai descrie tu, ca mamă a trei copii?

Aida Parascan: Ca mamă sunt foarte exigentă, probabil câteodată exagerez. Încerc să îmi planific timpul în aşa fel încât să pot să dedic fiecărui copil în parte atenţia de care are nevoie. Sunt o mamă atipică, cred. Am învăţat să am încredere în copiii mei şi să le dau spaţiu pentru a se ocupa de ei înşişi.

Câteodată devin şi eu copil în preajma lor şi facem tot felul de activităţi, de exemplu, cu băiatul joc fotbal chiar dacă eu nu ştiu nimic despre fotbal.... Cea mică mă transformă într-o prinţesă căreia îi face coafura şi machiajul... Ce să spun? Viaţa mea e plină.

Cum reuşeşti să faci faţă cerinţelor de zi cu zi şi să împaci viaţa de familie cu viaţa profesională?

Aida Parascan: În primul rând, am învăţat că nu pot să le fac pe toate singură, iar anumite lucruri, care nu necesită prezenţa mea în mod obligatoriu, le poate face şi o altă persoană. De exemplu, cumpărăturile pentru diferitele evenimente culinare. De-a lungul timpului am învăţat să îmi organizez timpul şi să nu treacă nici o secundă fără a aduce un beneficiu vieţii.

Cum arată dieta ta, într-o zi obişnuită? Ce alimente sau preparate sănătoase nu lipsesc de pe masa familiei tale?

Aida Parascan: În primul rând, trebuie urmărite anumite reguli - de exemplu, să nu amestecăm proteine şi carbohidraţi sau lactate, laptele băut separat de orice aliment, iar acesta în mod obligatoriu să fie natural şi nesupus vreunui procedeu tehnic sau chimic.

Atunci când mănânc dulciuri, mănânc doar dulciuri şi nimic altceva... Adică dacă am poftă de dulce, nu voi mânca felul întâi sau doi şi apoi desert... şi multe altele. În curând va trebui să scriu un articol despre asta, pentru că e foarte important şi felul cum mâncăm, nu doar ingredientul în sine.

Măcar 50% din prânz este alcătuit din legume crude. Iar acasă la mine se mănâncă foarte puţină carne, iar atunci când se mănâncă este de la animale sau păsări crescute de mama în propria gospodărie.

aida parascan

Ce reguli ai atunci când eşti în bucătărie şi găteşti?

Aida Parascan: Merg pe principiul ordine şi disciplină, dar neapărat cu voie bună. Curăţenia e fundamentală, şi organizarea la fel.

Cât timp petreci în bucătărie?

Aida Parascan: Sunt zile când am şi 16-18 ore, iar altele cand nu gătesc deloc... Predomină primele, bineînţeles.

Cât timp dedici sportului? Mergi la sală sau faci exerciţii acasă, pentru a te menţine în formă?

Aida Parascan: În fiecare dimineaţă, de minim 5 ori pe săptămână fac o ora yoga şi una Pilates, iar cateodată când timpul mi-o permite, fac şi o ora de înot. Merg la sală, [eu] cred că alături de ceilalţi ai mult mai multe rezultate.

aida parascan

Oferă-le cititoarelor Feminis.ro câteva sfaturi utile în bucătărie - pot fi trucuri pe care tu le foloseşti zi de zi şi care îţi uşurează munca.

Aida Parascan: În primul rând, să nu gătiţi dacă nu sunteţi într-o dispoziţie bună. Mâncarea e mult mai bună dacă vibraţiile persoanei sunt pozitive. Iar în materie de gastronomie sunt prea multe de spus.

Vă invit însă pe fiecare la workshop-urile culinare care vor începe din 15 februarie la Academia Culinară, unde, alături de alţi prieteni şi prietene chef, vom împărtăşi din cunoştinţele noastre din ramurile cele mai diverse ale bucătariei şi vom avea [preparate diverse, începând] de la bucătăria japoneză, la cea balcanică şi mediteraneeană, de la vegan la cofetărie şi patiserie internaţională.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 feb