ceas

Un ceas de buzunar care a aparținut unui pasager de pe...

Citeste mai mult»
capsula

Capsula Blue Origin cu cele şase femei vedetă la bord,...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Johnny Depp şi Penelope Cruz, în thrillerul „Day Drinker”...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Proprietatea lui Gene Hackman a fost infestată de...

Citeste mai mult»
ciocolata

Cât de sănătoasă este ciocolata neagră. Iată ce spun...

Citeste mai mult»
Katy Perry

Blue Origin a încheiat cu succes zborul spațial la care...

Citeste mai mult»
Sean „Diddy” Combs

Avocaţii lui Sean „Diddy” Combs vor să cunoască opiniile...

Citeste mai mult»
bebelus

O femeie a născut copilul unui alt cuplu după ce o...

Citeste mai mult»
eric

Eric Dane, actorul din "Euphoria" şi "Grey's Anatomy",...

Citeste mai mult»
Val Kilmer

Cauza oficială a morţii actorului Val Kilmer, starul din...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Kazahstanul se așteaptă la încasări de 12 milioane de...

Citeste mai mult»
anjelica

Actrița Anjelica Huston dezvăluie că a trecut printr-o...

Citeste mai mult»
Michelle Obama

Michelle Obama a vorbit într-un podcast despre zvonurile...

Citeste mai mult»
william

Prințul William și-a angajat avocații care au ajutat-o pe...

Citeste mai mult»
vandici

Ilinca Vandici a ales să acorde o nouă șansă iubirii,...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla și-a celebrat aniversarea căsătoriei cu...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a inclus România în turneul ei „Up All...

Citeste mai mult»
paul

Paul Schrader, scenaristul filmului "Taxi Driver", acuzat...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Ducesa de Sussex s-a confruntat cu complicații medicale...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Robert De Niro va primi Palme d'Or-ul onorific al...

Citeste mai mult»
Michael Schumacher

Michael Schumacher a devenit bunic pentru prima oară....

Citeste mai mult»
Maya

O româncă a uimit juriul Britain's Got Talent cu...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem a devenit bunic. Fiica rapperului, Hailie Jade...

Citeste mai mult»
mark

Zuckerberg și-a cumpărat o vilă în Washington. Suma...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise i-a adus joi un omagiu lui Val Kilmer, rivalul...

Citeste mai mult»
Russell Brand

Russell Brand a fost pus sub acuzare pentru viol de...

Citeste mai mult»
alexandra stan

Alexandra Stan, după ce a fost surprinsă cu noul iubit:...

Citeste mai mult»
dana nalbaru bebe

Dana Nălbaru, deranjată de agitația dintr-un oraș: „Abia...

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

Producţia următorului film „James Bond” începe la Londra:...

Citeste mai mult»
Val

Val Kilmer, starul de cinema care i-a interpretat pe...

Citeste mai mult»
Ioana Pavelescu

Actriţa Ioana Pavelescu, recompensată cu Premiul pentru...

Citeste mai mult»
indulcitori

De ce sunt periculoși îndulcitorii artificiali

Citeste mai mult»
telefon

Interzicerea telefoanelor nu le oferă copiilor o relație...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Un judecător a interzis publicarea fotografiilor cu...

Citeste mai mult»
Richard

Richard Norton, actor din seria „Mad Max” şi coordonator...

Citeste mai mult»
Fraţii Tate

Fraţii Tate urmează să-şi ridice în această săptămână...

Citeste mai mult»
Helen Mirren

Helen Mirren nu vrea să vadă o femeie James Bond:...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift, principala opţiune a Barcelonei pentru a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu riscă 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
caju

De ce să alegi caju crud sau prăjit în dieta zilnică?

Citeste mai mult»

Câştigătoarea MasterChef se dezbracă de secrete: "În fiecare dimineaţă, de 5 ori pe săptămână, fac..."

De în Familie 8 feb 2016

Aida Parascan, câştigătoarea celei de-a doua ediţii a show-ului culinar MasterChef de la Pro TV, a dezvăluit în exclusivitate pentru Feminis.ro ce reguli alimentare respectă, cum are grijă de silueta ei, dar şi care sunt celelalte secrete care îi asigură un corp de invidiat.

Aida Parascan MasterChef

Aida Parascan şi-a văzut visul devenit realitate în 2013, când a câştigat trofeul emisiunii MasterChef, după ce a impresionat juriul în marea finală cu preparatele sale culinare.

Pe atunci în vârstă de 31 de ani, câştigătoarea show-ului MasterChef de la Pro TV a luptat pentru trofeu şi pentru marele premiu (50.000 de euro), alături de alţi 5 concurenţi: Ana Rotaru, Mihai Toader, Nicuşor Coroama, Maria Pop şi Alexandru Hora.

Acum, la aproape 3 ani de la fericitul eveniment din viaţa ei, Aida Parascan ne-a acordat un interviu în exclusivitate şi ne-a povestit cum arată viaţa ei, ca mamă, dar şi cum reuşeşte să împace viaţa personală cu cea profesională.

Chiar dacă este un chef extrem de ocupat (petrece chiar şi 16 sau 18 ore în bucătărie), Aida Parascan spune că în fiecare dimineaţă, de cel puţin 5 ori pe săptămână, face o oră de yoga şi o oră de Pilates.

Citeşte mai jos interviul complet cu Aida Parascan, câştigătoarea MasterChef, acordat în exclusivitate pentru Feminis.ro.

aida parascan

Cum te-ai descrie tu, ca mamă a trei copii?

Aida Parascan: Ca mamă sunt foarte exigentă, probabil câteodată exagerez. Încerc să îmi planific timpul în aşa fel încât să pot să dedic fiecărui copil în parte atenţia de care are nevoie. Sunt o mamă atipică, cred. Am învăţat să am încredere în copiii mei şi să le dau spaţiu pentru a se ocupa de ei înşişi.

Câteodată devin şi eu copil în preajma lor şi facem tot felul de activităţi, de exemplu, cu băiatul joc fotbal chiar dacă eu nu ştiu nimic despre fotbal.... Cea mică mă transformă într-o prinţesă căreia îi face coafura şi machiajul... Ce să spun? Viaţa mea e plină.

Cum reuşeşti să faci faţă cerinţelor de zi cu zi şi să împaci viaţa de familie cu viaţa profesională?

Aida Parascan: În primul rând, am învăţat că nu pot să le fac pe toate singură, iar anumite lucruri, care nu necesită prezenţa mea în mod obligatoriu, le poate face şi o altă persoană. De exemplu, cumpărăturile pentru diferitele evenimente culinare. De-a lungul timpului am învăţat să îmi organizez timpul şi să nu treacă nici o secundă fără a aduce un beneficiu vieţii.

Cum arată dieta ta, într-o zi obişnuită? Ce alimente sau preparate sănătoase nu lipsesc de pe masa familiei tale?

Aida Parascan: În primul rând, trebuie urmărite anumite reguli - de exemplu, să nu amestecăm proteine şi carbohidraţi sau lactate, laptele băut separat de orice aliment, iar acesta în mod obligatoriu să fie natural şi nesupus vreunui procedeu tehnic sau chimic.

Atunci când mănânc dulciuri, mănânc doar dulciuri şi nimic altceva... Adică dacă am poftă de dulce, nu voi mânca felul întâi sau doi şi apoi desert... şi multe altele. În curând va trebui să scriu un articol despre asta, pentru că e foarte important şi felul cum mâncăm, nu doar ingredientul în sine.

Măcar 50% din prânz este alcătuit din legume crude. Iar acasă la mine se mănâncă foarte puţină carne, iar atunci când se mănâncă este de la animale sau păsări crescute de mama în propria gospodărie.

aida parascan

Ce reguli ai atunci când eşti în bucătărie şi găteşti?

Aida Parascan: Merg pe principiul ordine şi disciplină, dar neapărat cu voie bună. Curăţenia e fundamentală, şi organizarea la fel.

Cât timp petreci în bucătărie?

Aida Parascan: Sunt zile când am şi 16-18 ore, iar altele cand nu gătesc deloc... Predomină primele, bineînţeles.

Cât timp dedici sportului? Mergi la sală sau faci exerciţii acasă, pentru a te menţine în formă?

Aida Parascan: În fiecare dimineaţă, de minim 5 ori pe săptămână fac o ora yoga şi una Pilates, iar cateodată când timpul mi-o permite, fac şi o ora de înot. Merg la sală, [eu] cred că alături de ceilalţi ai mult mai multe rezultate.

aida parascan

Oferă-le cititoarelor Feminis.ro câteva sfaturi utile în bucătărie - pot fi trucuri pe care tu le foloseşti zi de zi şi care îţi uşurează munca.

Aida Parascan: În primul rând, să nu gătiţi dacă nu sunteţi într-o dispoziţie bună. Mâncarea e mult mai bună dacă vibraţiile persoanei sunt pozitive. Iar în materie de gastronomie sunt prea multe de spus.

Vă invit însă pe fiecare la workshop-urile culinare care vor începe din 15 februarie la Academia Culinară, unde, alături de alţi prieteni şi prietene chef, vom împărtăşi din cunoştinţele noastre din ramurile cele mai diverse ale bucătariei şi vom avea [preparate diverse, începând] de la bucătăria japoneză, la cea balcanică şi mediteraneeană, de la vegan la cofetărie şi patiserie internaţională.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 apr