Castraveti la tigaie
2 castraveti de salata
4 cepe frantuzesti
2 linguri unt
250 ml supa de legume sau carne
sare, piper proaspat macinat
1 priza de piper de Cayenne
1 priza de nuca de muscat
1 priza de zahar
2 linguri mustar potrivit de iute
300 g sunca fiarta
1 legatura marar
1 mana de creson
Curatati castravetii, spalati-i si taiati-i in doua. Scobiti partea cu seminte cu o lingurita si taiati castravetii bucati groase de 1 cm.
Taiati ceapa si maruntiti-o. Incingeti untul intr-o tigaie si caliti ceapa.
Adaugati castravetii si caliti-i putin. Turnati supa de legume sau de carne, dati-o in clocotsi asezonati-o cu sare, piper, piper de Cayenne, nuca de muscat si zahar.
Adaugati mustarul cu sunca taiata bucatele si lasati sa fiarba 5 minute.
Alegeti mararul si cresonul, spalati-le, taiati-le marunt si puneti-le peste castraveti. Condimentati wtotul, aranjati decorativ, presarati marar si creson si serviti imediat. Alaturi se serveste paine taraneasca proaspata.