Primul lucru pe care il afli despre cineva cand faci cunostinta este numele. Ulterior, daca mai e cazul, schimbati cateva informatii despre voi. Atat femeile cat si barbatii tin totusi unele lucruri doar pentru ei. Nimic rau in asta! Ce te faci insa cand te afli deja intr-o relatie care dureaza de ceva timp si, dintr-odata, constati ca nu cunosti aproape deloc persoana de langa tine?!? Afli lucruri noi, care te socheaza si iti infirma toate sentimentele de mai inainte.
Am vazut multe cazuri de femei care au trecut prin asa ceva. Iata cateva exemple:
1. Parinte unic, cu un copil in jur de 12 ani, cunoaste un barbat si are o relatie relativ pasagera cu acesta. Adica tipul nu era din localitate si venea si pleca la intervale neregulate de timp. Ea trece de perioada de acomodare, incepe sa tina la el si investeste in respectiva relatie. Dupa aproape doi ani de zile afla cu totul intamplator ca dumnealui e casatorit, cu copii si nu are nici cea mai mica intentie sa isi schimbe actualul statut, de om insurat. Iar ca ea nu era singura relatie extraconjugala de acest fel.
2. Sunt tineri, se casatoresc, au un copil impreuna, sunt fericiti. Dupa mai bine de 5 ani, ea afla ca sotul mai fusese casatorit odata si avea si un alt copil din prima casatorie. E oare asta un lucru de nementionat inainte de a cere o alta femeie in casatorie? E oare nevoie ca ea sa faca investigatii directe sau indirecte inainte de a spune da?
3. Ea stie ca peste multele ore de serviciu, el mai are si niste cursuri care se desfasoara seara si in week-end. Chiar il compatimeste cat de mult lucreaza si ii apreciaza toate eforturile pentru a-si completa educatia. Dupa 2-3 ani descopera ca acele cursuri erau de fapt timp petrecut cu o alta femeie. Dragut, nu?!? Se spune ca femeile au o anume intuitie, ca simt cand sunt inselate, cand intervine o alta femeie intre ea si barbatul ei. Ei bine, nu e valabil in toate cazurile!
4. El o asigura mereu ca nu au probleme financiare si indiferent de situatie, au cu ce sa faca fata cheltuielilor obisnuite. Intr-o buna zi el dispare complet, ca si cum n-ar fi existat. La fel si banii din conturi si toate celelalte lichiditati. Cum sa nu il crezi pe cuvant pe propriul tau sot? Sa te duci sa verifici lunar conturile din banca sa fii sigura ca situatia e stabila?!?
5. Ia este multumita ca nu le lipseste niciodata nimic. Au mereu suficienti bani pentru orice fel de cheltuieli necesare sau nu. El ii tot spune ca a facut nu stiu ce afaceri si comisionul lui e foarte mare; ba ca le-au marit salariile datorita veniturilor aduse in firma si tot asa. Pana intr-o buna zi ea afla ca de fapt el se ocupa cu tot felul de afaceri murdare, are legaturi cu persoane dubioase si prea putin din tot ce i-a indrugat el in toti acesti ani este adevarat. Cat de naiva sa fii? In definitiv, poti sa iti faci o idee despre venituri, profit, comisioane; te poti interesa, macar ca idee, daca banii aceia multi care iti tot curg in casa sunt obtinuti pe cai legale. Daca el intra in bucluc, nu te ajuta prea mult sa marturisesti ca nu stiai absolut nimic. Oricum ar fi, tot ai de pierdut.
Ar fi bine daca ar exista un formular de intrebari pe care sa le pui viitorului partener. Dar nu exista asa ceva. Asa ca ne folosim de bun simt, instinct, intuitie si datele pe care le cunoastem deja.
Desigur, fiecare simtim sa ne satisfacem curiozitatea pana la un anumit punct. In definitiv, daca iti vei cunoaste partenerul complet, inca de la inceputul relatiei, este foarte posibil ca pe parcurs sa ajungi sa te plictisesti, pentru ca nu mai apare nimic nou. Asta e mai mult sau mai putin adevarat. Oamenii sunt intr-o permanenta schimbare; invata lucruri noi (si uneori le mai uita pe cele vechi), descopera noi valente si interese, evolueaza. Desigur, ei nu se “supun” schimbarilor atunci cand le sunt impuse, mai ales de catre partenera.
De ce unele femei nu vor sa afle mai multe amanunte despre viata anterioara sau chiar prezenta a partenerului lor? Pentru ca se tem de ce ar putea descoperi. Asa ca, daca nu stiu, nu au o certitudine a ceva, inseamna ca nu exista. O alta femeie spre exemplu, sau o familie anterioara, un copil. Nu avem cum sterge cu buretele trecutul, insa putem sa ne construim viitorul in ceva mai multa cunostinta de cauza. Atat cat este posibil.
Cred ca Adevarul reprezinta unul dintre cele mai angoasante subiecte pentru noi, oamenii. Suntem invatati inca de mici ca e bine sa spunem si sa sustinem adevarul, insa la fel de bine aflam ca uneori putem sa il punem si in cui, sa il voalam sau chiar sa il facem pierdut. E greu sa iti asumi responsabilitatea propriei vieti, dar sa iti mai pui pe umeri si greutatile celuilalt.