Principalele teme abordate in cadrul evenimentului din 15 iunie vizeaza problematica instruirii pe tot parcursul vietii si aspecte ale metodologiei e-learning.
Principalele obiective ale studiului au in vedere identificarea gradului de utilizare a tehnologiei de e-learning, in Regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, in vederea intelegerii urmatoarelor aspecte: raspandire, sectoare in care se utilizeaza, potential, asteptari si perspective; verificarea perceptiei angajatilor asupra formarii profesionale prin e-learning, in vederea oferirii unui serviciu in concordanta cu asteptarile si nevoile exprimate de catre participanti.
Metoda de cercetare aplicata a fost ancheta pe baza de chestionar sau interviu.
Proiectul isi propune sensibilizarea pricipalilor actori la nivel local in ceea ce priveste problema investitiei in resursele umane. De asemenea, se vizeaza dobandirea unor noi cunostinte si competente, atat transversale cat si specifice, ce favorizeaza evolutia profesionala la nivelul grupului tinta, contribuind la cresterea ratei de ocupare si a capacitatii de adaptare la schimbarile de tip organizational si tehnologic, datorate economiei concurentiale.
Cu o durata de 24 de luni, proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, fiind implementat in zona Bucuresti-Ilfov.