Cand te duci la cosmeticiana, primul ei sfat este sa te feresti de stres, de soarele puternic, sa nu uiti de rutina zilnica de curatare si ingrijire, iti sugereaza creme si diferite tratamente cu care trebuie sa te imprietenesti toata viata. Stiu, iti vine sa-ti iei campii, pentru ca tu crezi ca nu ai cum sa elimini stresul din viata ta, nu poti sa umbli numai noaptea si nu ai timp mereu sa mergi la salon. Nu te impacienta, pentru ca am venit cu o solutie pentru tine. Un program antiaging, la indemana.
Sterge cateva riduri prin machiaj
Lucrul cel mai important de retinut este sa nu ramai blocata la un make-up care probabil te-a avantajat acum 15 ani si iti e greu sa te desparti. Nici chipul tau nu mai e la fel, asa ca adopta unul care tine cont de tot.
Pregatirea tenului este deasemenea un pas foarte important in crearea unui efect antiaging. Odata cu timpul pielea se usuca, asa ca o exfoliere care sa indeparteze celulele moarte de la suprafata pielii, o hidratare ca la carte, care sa rehidrateze tenul e un “must do” in rutina zilnica, la fel de importanta ca si demachierea.
Truc: Spala-te pe ten cu apa minerala, e mai indicata pentru tenul tau uscat si sensibil. Apoi aplica crema.
Fondul de ten:
- alege un ton apropiat de pielea ta – altfel ridurile vor fi puse si mai mult in evidenta, unde mai punem ca e si inestetic;
- nu-l aplica pe toata fata – Incepi in centru si disperseaza pe restul chipului;
- observa la lumina de afara tenul – asa vei observa daca ai pete rosii, de soare sau cearcane, care trec cativa ani pe tenul tau. In acest caz bagheta ta magica este corectorul, care niciodata nu trebuie sa iti lipseasca.
Make-up de zi
Daca pielea ta este destul de hidratata, pe perioada verii foloseste o crema usoara, cu colagen, adauga putina crema corectoare, daca e nevoie, un blush si un bronzant (tenurile bronzate arata intotdeuana mai bine).
Blush-ul
Este un produs vital, pentru ca iti lumineaza pielea, ochii si toata fata. Foloseste o crema coloranta pentru ten, care sa se identifice cu textura naturala a pielii si foloseste un blush culoarea piersicii.
Pudra
Este inca un element esential desi se spune contrariul, micsoreaza vizibil porii, nu straluceste si mentine machiajul.
Machiajul ochilor
Atrage atentia asupra ochilor. Un make-up curat pentru zi sau smoky pentru seara.
- Mascara – alege unul pentru volum, maro inchis in locul celui negru (doar daca nu ai parul negru sau saten inchis).
- Fard de ochi – Opteaza pentru nuantele soft, nude, insa evita-le pe cele pale si perlate, mai ales daca vorbim de riduri si pungi sub ochi.
- Sprancenele – foloseste un creion pentru sprancene, pentru definirea lor. Sprancenele ofera expresivitatea chipului tau, asa ca fie foarte atenta la ele.
Rujul
Nu exagera atunci cand vine vorba de ruj. Foloseste nuante naturale, deschise, care pot arata foarte chic. Insa cel mai important e sa ai buzele hidratate inainte de a folosi rujul, de aceea sa ai mereu un balsam de buze.
Rasfat prin tratamente anti-aging
Pachetul "Antiaging basic"- Sansage
In cadrul caruia se efectueaza:
- Evaluare antiaging - varsta biologica;
- Evaluare nutritionist – varsta metabolica;
- Evaluare psiholog – varsta psihologica;
- Analize sange uzuale si specific;
- Atitudine terapeutica;
- 8 sedinte Eximia Facial.
Rezultat: o evaluare a varstei reale si nu cea cronologica (cea trecuta in buletin) si o intinerire de 3-5 ani din punct de vedere estetic (si in functie de gradul de degradare al pielii), cu demararea unui program de antiaging global ce poate fi continuat in cadrul programului "Antiaging Extended". Pentru efectuarea programului pacientul trebuie sa vina de 2 ori pe saptamana timp de patru saptamani.
Pret: 1000 euro
Esthebuste 60’- Eden Spa
Un concept unic pentru un tratament spa extrem de eficient cu rezultate remarcabile. Ultimul ingredient terapeutic descoperit: “Kigelia Africana” folosit in concetratie mare in acest tratament asigura o tonifiere imediata. Pielea ta se va bucura de beneficiile regeneratoare si fortifiante ale acestui tratament. Terapia reda elasticitatea pielii si hidrateaza, previne imbatranirea fiind recomandat tuturor tipurilor de piele.
Pret: 230 ron
Insa e nevoie de o completare - zen life?
Se spune ca totul porneste de la creier. Nimic din ce inseamna corpul nostru nu e afectat de alti factori decat indirect, motorul principal fiind creierul. Dar cum facem sa ne detasam de tot ce inseamna stres? Pentru acest lucru am cerut lamuriri de la Claudiu Ganciu, psiholog si psihoterapeut.
Un program de intinerire a fetei? Exista ca o necesitate, ca o dorinta? La ce raspunde el? Care e nevoia unei femei de a avea o fata tanara?
Este vorba de a intelege motivatia unei actiuni. Cat timp stii ceea ce faci, lucrurile pot sa fie in concordanta cu tine, sa fie in acord cu tine, cu ceea ce esti sau dimpotriva, sa fie in discordanta cu ceea ce esti si atunci vorbim despre un simptom, despre o stare de suferinta care te determina sa actionezi ca atare – pentru o fata tinara. Cam acesta ar fi mesajul.
De ce ideea unui echilibru mental ar fi asociat cu o tinerete? Conform acestui rationament ar fi ideal ca o varsta cat mai mica sa marcheze un ideal. Daca ai avea o fata de bebelus atunci acesta ar fi maximum de echilibru mental. Cred ca exista un optimum – adica fiecare varsta are gratificatiile ei si placerile ei. Aceasta presupune a simti ca apartii generatiei tale ceea ce este o stare de confort.
A incerca sa nu apartii generatiei tale este un efort care are o explicatie. Poate tema feminitatii – „daca am o fata imbatranita atunci nu mai sunt frumoasa” si implicit mai putin feminina? Poate tema imbatainirii? „Daca devin batrana atunci viata mea s-a terminat”?
Criteriul este investitia. Sa te simti corespunzator varstei tale biologice si sa iti ingrijesti corpul in conformitate cu acest criteriu este in concordanta cu o realitate. A incerca sa iti construiesti apartenenta la alta generatie pare un efort sortit esecului. A arata de 20 de ani cand ai 40 sau a arata de 40 de ani cand ai 40 sunt doua lucruri complet diferite. Evident a arata de 60 de ani cand ai 40 pare la fel cu o mutare de generatie.
Tema pare sa fie legata de apartenenta la o generatie, la generatie reala sau una ideala. Si pana la urma apare intrebarea – ce varsta ai? Ce varsta iti doresti sa ai? Care este motivul pentru care iti doresti alta varsta decat cea pe care o ai? Din acest motiv decurg deciziile pe care le iei. Raspunsuri simptomatice: „vreau sa nu imbatranesc”, „vreau sa fiu mai tanara” spun ceva despre tine, despre o suferinta a ta. Un raspuns care apartine generatiei tale este diferit – el vorbeste despre satisfactiile actualei varste. Pana la urma acest aspect mi se pare mai important decat celelalte.
Simti satisfactii diferite de acum 10 ani? Simti ca ceva s-a schimbat in viata ta? Modelul ar fi urmatorul: daca ai anumite placeri la 3 ani si anumite satisfactii, cum sunt ele la 13 ani? Sunt identice sau sunt diferite? La 23 ani gratificatiile sunt diferite de 13? Daca este ideea de a exista o varsta ideala, atunci exista un motiv pentru care aceasta varsta se fixeaza undeva.
Cred ca interogarea privind motivatiile personale si ascultarea lor in intrarea intr-un „program de intanerire” este un beneficiu major.