Filematologia, stiinta care studiaza sarutul, te ajuta sa gasesti partenerul ideal.
Desi vedem sarutul ca o expresie a dragostei si dorintei, cercetarile desfasurate la Oxford University arata ca unul dintre principalele motive pentru care ne sarutam partenerii este ca, din punct de vedere biologic, avem nevoie sa evaluam viitorul sot.
Un sarut transmite gusturi, mirosuri, sunete si atingeri care te afecteaza felul in care va percepeti ulterior si astfel va dati seama daca vreti sa repetati experienta.
Femeile tind sa fie atrase de barbati cu un sistem imunitar diferit decat al lor si detecteaza asta in mod subconstient prin intermediul mirosului, in timpul unui sarut.
Daca tipul de ADN al barbatului nu este unul potrivit, neuronii incep sa trimita semnale in intregul corp, spunandu-ti sa te retragi.
S-ar putea sa nu iti dai seama de ce ti-a pierit cheful brusc in legatura cu persoana la care visai de luni de zile, insa se intampla astfel fiindca urmam cursul naturii.
Un studiu american realizat cu ajutorul a 1.000 de studenti a scos la iveala ca 59% dintre barbati si 66% dintre femei nu au mai fost atrasi de o persoan dupa ce au sarutat-o, desi anterior o gaseau atragatoare.
Si nu numai elementele biologice sunt responsabile pentru lipsa de atractie ulterioara.
Modul in care sarutam pe cineva pentru prima data are un impact direct asupra potentialei relatii.
Daca ambii parteneri saruta in stilul “oglinda”, imitand gesturi apartinand partenerului, este o confirmare ca este o pereche compatibila.
Citeste si:
Sarutul, 6 fotografii de colectie: antiseptic, de adio si de fairplay
Adio romantism - Sarutul, o necesitate explicata stiintific!