1) Trebuie sa-mi fac o programare inainte de a merge la spa/salon/centru de infrumusetare?
Categoric, si nu doar pentru a avea locul rezervat, dar facand asta afli si cat timp trebuie tu sa iti rezervi pentru rasfatul pe care ti-l doresti, fie ca e vorba de o manichiura simpla sau un ritual integ de ingrijire corporala.
2) Va fi cineva in spa care sa ma ajute sa aleg tratamentul care mi se potriveste cel mai bine?
In mod normal, da. Acest lucru depinde foarte mult de politica centrului spa respectiv. Aceasta „consultatie" poate fi foarte complexa, informatiile obtinute ajutand atat terapeutul sa iti dea sugestia cea mai buna de tratament cat si pe tine sa constientizezi problemele pe care trebuie sa le rezolvi. Sunt centre care ofera un surogat de „consultatie" si atunci probabilitatea sa primesti ceva ce nu-ti va face mare placere este mult mai mare. In orice caz, consultatiile si modul in care acestea se desfasoara arata in mod direct nivelul de pregatire al terapeutului si implicit calitatea si nivelul serviciilor pe care le veti primi in centrul respectiv.
3) Trebuie sa-mi scot bijuteriile?
De cele mai multe ori terapeutul iti va recomanda sa le scoati inainte de terapie, fie ca vei primi un tratament corporal, facial sau manichiura-pedichiura. Acest lucru poate fi considerat ca facand parte din profesionalismul terapeutului. Imagineaza-ti cum e sa primesti un masaj la coloana cervicala (gat) si terapeutul sa se „impiedice" de lantisorul pe care il porti sau mai rau sa il rupa din greseala!
4) E bine sa ma demachiez inainte?
Daca vei primi un tratament facial sau corporal, categoric da! Inainte de un facial este evident de ce, iar inainte de un tratament corporal este foarte posibil sa il lasi pe prosopul pe care iti sprijini fata sau mai rau sa se intinda pe toata fata la dus etc.! La manichiura - pedichiura nu e obligatoriu decat daca primesti un facial in timp ce-ti rasfeti unghiile!
5) Ar trebui sa specific daca am anumite afectiuni de coloana, sensibilitati sau alergii?
Sigur ca da, desi aceste informatii ar trebui obtinute din fisa de consultatie pe care o completati pentru prima data cand mergeti in centrul spa respectiv. Iata ce importanta capata acea „consultatie" de care vorbeam la intrebarea nr. 2. Trebuie sa stiti ca exista produse in spa care contin ingredienti alergenici, mai ales daca nu stiti sigur ca produsele respective sunt organice sau sintetice. Iata o alta problema pe care ar trebui sa o investigati la telefon inainte de a merge la spa: informatii despre brandurile cu care acestia lucreaza.6) Ar tebui sa evit sa merg la spa daca sunt insarcinata?
Dinpotriva, atunci cand te pregatesti sa devii mamica terapiile holistice te ajuta cel mai mult! Sunt terapii special concepute pentru viitoarele mamici: exfolieri, impachetari, masaje, toate cu scop relaxant, drenant, antalgic etc.
7) E posibila ajustarea unor anumite lucruri in timpul tratamentului pentru a-mi spori confortul?
Absolut! Muzica, lumina, presiunea in timpul masajului, temperatura in camera pot fi ajustate pentru confortul tau, terapeutul poate presupune ca toate aceste lucruri sunt deja pe placul tau dar numai tu il poti ajuta sa iti ofere un tratament de buna calitate. Comunicarea dintre terapeut si client este ESENTIALA pentru o experienta de neuitat la spa.
8) Trebuie sa ma dezbrac de tot pentru tratamentul spa?
Sunt lucruri care definesc calitatea serviciilor din spa iar asta, din nou, este unul dintre ele. Un salon/spa care se respecta, inainte de tratament, fie ca e facial, corporal sau manichiura-pedichiura, ofera un halat, chilotei de unica folosinta (sa nu-ti fie teama sa ceri chiar doua perechi pentru ca de obicei acestia sunt transparenti), papuci de unica folosinta si prosoape. In timpul unui tratament corporal nu iti recomand sa folosesti lenjeria proprie din varii motive: se poate murdari de ulei (masaj), exfoliant, masca etc, poate impiedica terapeutul sa acopere zone importante pentru tratament (in caz de dureri lombare, partile superioare si laterale ale feselor trebuie obligatoriu masate pentru o relaxare optima; sortul purtat de barbati restrictioneaza mult accesul la aceste zone etc). Mentionez ca in timpul unui tratament corporal, indiferent de care este, terapeutul trebuie sa foloseasca tehnici in care sa fii permanent invelit cu exceptia segmentului asupra caruia se face tratamentul. Daca terapeutul nu face asta, inseamna ca nu e suficient de pregatit!
9) Trebuie sa las bacsis terapeutului?
Sugestia noastra: da, este un mod de a aprecia calitatea serviciului si atentia extra pe care ti-o da terapeutul fara ca acest lucru sa intre in obligatiile lui de serviciu, astfel incat tu sa te simti speciala. Acest bacsis variaza intre 15-20% din tarif.
10) Ce se intampla daca intarzii la programare?
E bine sa apreciezi din timp daca vei intarzia ca sa poti anunta centrul astfel incat sa poata jongla cu programarile si sa poti beneficia de cel mai bun tratament in timpul ramas. Daca doresti sa reprogramezi in alta zi se poate face si acest lucru, atata timp cat anunti cu cateva zile inainte.
11) Exista si tratamente pentru barbati?
Din ce in ce mai multe centre ofera astazi si tratamente special concepute pentru barbati, atat faciale cat si corporale. Daca mai sunt centre astazi care nu ofera aceste servicii speciale pentru barbati, ar trebui sa se alinieze acestui trend pentru ca si ei au nevoie de acest tip de ingrijire.
Mai sunt si alte reguli de care orice client ar trebui sa tina cont atunci cand merge la spa/salon:
Trebuie sa respecti dreptul la intimitate si liniste pe care il au toti clientii inclusiv tu (nu folosi telefoane mobile, pager... etc).
In timpul tratamentului inchide ochii, concentreaza-te asupra respiratiei profunde, detaseaza-te de exterior si relaxeaza-te cat mai mult... chiar daca ai ales doar un tratament pentru maini.
Considera ca acest timp este o intalnire, dupa mult timp, cu un prieten mai vechi... tu insati.
Relaxare placuta!