S-a descoperit recent că prejudecățile față de cei care au tatuaje s-au diminuat masiv în ultimii ani și că cel puțin bărbații care au unul sau mai multe tatuaje au șanse mai mari de a-și găsi un loc de muncă stabil. Cu toate acestea, nu există o diferență salarială semnificiativă între cei care au adoptat această artă și restul lumii.
Chiar dacă încă există unii sceptici, mai ales în cazul celor care și-au acoperit o suprafață mare a pielii, percepția generală este acum că până și marile companii acceptă individualitatea indivizilor și modul tinerilor de a se exprima. Acest fenomen este posibil pentru că foarte mulți tineri au ales să-și exprime sentimentele printr-un desen corporal, crescând numărul tatuajelor care se văd acum pe toate străzile și normalizând astfel ideea, iar mulți mileniali au ajuns în poziții cheie, având un cuvânt important de spus în ceea ce privește persoanele între 18-35 ani care primesc un loc de muncă.
De asemenea, există foarte multe personalități care și-au lăsat tatuajele la vedere, printre care vedete de televiziune și sportivi de renume și chiar în marile companii, precum Twitter, unde Jack Dorsey, fondatorul CEO a recunoscut că nu este nimic rușinos în a avea un tatuaj în care crezi. O altă persoană foarte importantă aflată într-un domeniu care până nu demult nu tolera existența tatuajelor este Justin Trudeau, prim ministrul Canadei, care este și el mândrul posesor al unor tatuaje.
Ce AVANTAJ nebănuit au cei cu tatuaje
Mare parte din forța de muncă este formată la ora actuală din mileniali și 47% dintre aceștia au cel puțin un tatuaj, chiar dacă până nu de mult cei cu tatuaje erau discriminați.