Specialistii in nutritie comenteaza cateva dintre motivele pentru care este bine sa consumam bere si iarna.
"Datorita proprietatilor benefice pe care le are asupra organismului, berea poate fi consumata in orice anotimp. Aportul sau de vitamine, fibre, antioxidanti, elemente atat de necesare organismului pentru a functiona in parametri normali este reprezentat, in mod evident, si iarna", spune Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Mit demontat: berea nu duce la cresterea in greutate
In contextul unui stil de viata echilibrat si a unei alimentatii corespunzatoare, consumul moderat de bere poate completa foarte bine o dieta sanatoasa si in anotimpul rece, subliniaza specialista.
Sursa de vitamine
Berea poate avea un aport important de substante nutritive. Este produsa din hamei, orz si grau, astfel incat aceasta bautura contine multi nutrienti si vitamine precum: vitamina B, vitamina B2, vitamina B3 si Zinc. O sticla de bere poate contine 92 mg de potasiu, 14 mg de calciu si 48 mg de fosfor, aceste minerale fiind esentiale pentru un regim alimentar sanatos.
Sursa de fibre
Datorita continutului sau de orz, unul dintre ingredientele sale naturale, berea poate fi o sursa de fibre solubile, necesare organismului uman, mai ales in anotimpul rece. Doua pahare de bere pot furniza 10% din doza zilnica de fibre recomandata.
Antioxidanti
Berea contine antioxidanti naturali care pot influenta in mod pozitiv starea de sanatate a organismului. Acestia au ca sursa maltul (orz), cat si hameiul, din care este fabricata berea. Hameiul contine flavonoide, antioxidanti chiar mai puternici decat cei continuti de ceaiul verde sau soia.
Poate preveni osteoporoza
Berea consumata in cantitati responsabile poate avea are rolul de a preveni aparitia osteoporezei datorita continutului de siliciu important pentru cresterea si dezvoltarea oaselor.
Berea nu ingrasa
Potrivit unei serii de cercetari internationale, dar si a celor efectuate anul acesta la nivelul populatiei Romaniei, berea, consumata cu moderatie, nu provoaca modificari in masa corporala. Un pahar de bere cu alcool contine aproximativ 100 de kcal, in timp ce unul de bere fara alcool are sub 50 de kcal.
Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/ zi pentru barbati si 330 ml/ zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%. Sursa: Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Citeste si: Top DIETE nebunesti in decembrie: complimente, vin si disperare
De ce ai mai multe sanse sa versi cafeaua si nu paharul cu bere
Vrei sa reduci infectiile tractului respirator? Aceasta bautura te ajuta