Mai nou, dacă auzi cuvântul „dressy” te gândești automat la o ținută formală, dar dacă acesta este acompaniat de „casual”, care e prin definiție complet opus, devii total confuză, dar noi suntem aici pentru a te lămuri.
Dressy-casual se situează undeva între formal și casual, un fel se smart-casual, dar în acest caz trebuie să te gândești în mod special la momentul zilei în care are loc evenimentul la care ai fost invitată. De exemplu, dacă este vorba despre un eveniment mai pe seară sau noaptea, se pune accentul mai mult pe partea de stil formal, dar dacă este vorba despre o petrecere de zi, poți fi mai casual.
Exemple de ținute dressy-casual
Rochii de cocktail - mai indicate pe timp de noapte;
Rochii de zi - intră mai mult în categoria de casual, dar dacă sunt destul de fine pot fi și dressy, datorită dantelei și a altor materiale;
Salopete de ocazie - pot fi foarte formale, dar în funcție de partea de jos, culoare și de imprimeu, sunt considerate și foarte trendy;
O ținută cu fustă midi - cu cât este mai lungă și mai conică fusta, cu atât este mai formală;
Un costum lejer - dacă este confecționat dintr-un material lejer și are un imprimeu nebun, poate fi format chiar și dintr-un smoking;
Compleu din două piese - în cazul acestui dress code, scapi lejer cu două piese asortate, deoarece fustele sunt mai casual decât rochiile, dar își păstrează acea notă de sobrietate.
În cazul bărbaților, situația este mult mai simplă, ei trebuie doar să nu poarte pantaloni scurți și tricou, iar cea mai simplă soluție este un pantalon lung, cu o cămașă uni sau chiar costum, dar fără cravată sau papion.
Ce înseamnă dressy-casual
Petrecerile sunt în general amuzante, dar uneori nu știi cum să te îmbraci, mai ales dacă pe invitație este trecut un anumit dress code.