Noile cercetări arată că lumea folosește această expresie la ordinea zilei, 19% spunându-le acasă, 14% dintre cupluri folosindu-le în momentele tandre, 7% în pub-uri și 6% la un restaurant sau în cadrul unei cine romantice. În plus, aceste cuvinte sunt rostite după aproximativ 4 luni de relație, însă există și excepții, când cineva își declară dragostea după numai o săptămână, din această categorie făcând parte un sfert dintre bărbații sub 35 de ani.
Unii ar putea spune că drumul către inima sau patul unei femei este prin intermediul minții, deci a manipulării cuvintelor și declararea iubirii (false) devine astfel o strategie de seducție, dar întrebarea este dacă acești bărbați care recurg la astfel de strategii mai spun „te iubesc” și după ce și-au atins scopul. Iar răspunsul este că unii dintre ei o fac, de aceea societatea ar trebui să se gândeacă mai mult dacă nu cumva stereotipurile conform cărora bărbații ar trebui să fie puternici, să nu plângă și să nu-și exprime sentimentele nu fac un deserviciu tinerilor. Aceste reguli nescrise îi opresc pe foarte mulți să zică din start ceea ce gândesc și simt și să se concentreze doar pe fotbal, mașini sau alte lucruri predominant masculine, ceea ce creează mai multe frustrări.
Adevărul este că deși unii parteneri se vor bucura să audă aceste 2 cuvinte magice, alții vor fugi, deoarece prea multă intensitate face ca anumite relații să se miște mai repede decât ar trebui, ceea ce nu permite partenerilor să se cunoască cu adevărat. După numai o săptămână într-o relație, ceea ce este posibil să simți se apropie mai mult de îndrăgosteală, de infatuare, de tumultul hormonal decât de o dragoste puternică, în stare să treacă proba timpului. Cu siguranță durează mai mult decât atât pentru a spune cu 100% siguranță sau cât mai aproape de acest procent, dacă ești sau nu compatibilă cu cineva, dacă aveți aceleași valori în viață și aceleași trăsături de personalitate.
Este foarte important să ții minte că exprimarea dragostei se poate face în mai multe feluri. Pentru unele cupluri este vorba despre gesturi tandre și cadouri, pentru altele despre împărțirea sarcinilor casnice, despre ținerea minte a fiecărei aniversări și fiecărui moment cheie, în timp ce pentru unele cupluri confirmarea sentimentelor prin vorbe este cea mai importantă. Dă-ți timp să afli dacă unele acțiuni chiar contează mai mult decât vorbele sau dacă tot ceea ce-ți dorești să auzi de la partenerul tău este că te iubește.
Ce însemnătate mai are în ziua de astăzi expresia „Te iubesc”
"Te iubesc" - două cuvinte magice, cândva rare, acum pe toate drumurile...