Un studiu de specialitate a scos la iveală faptul că feții pot simți starea în care se află mama lor, iată așadar ce aduce tuturor celor implicați cea mai mare fericire.
1. Alimente dulci
Copiii încep să distingă gusturile de la 13-15 săptămâni, când lichidul amniotic preia gustul alimentelor consumate și ei îl înghit, iar astfel se obișnuiesc cu diverse arome și de aici vin poftele. Preferințele alimentare sunt stabilite încă din uter, deci dacă vrei să te asiguri că cel mic va mânca sănătos, trebuie să ai o dietă echilibrată și să realizezi că cei mici au o înclinație către dulciuri deoarece acestea îi predispun la a consuma laptele matern.
2. Băi calde
Când copiii sunt destul de mari pentru a fi presați de buricul mamei, ei pot simți schimbările de temperatură, tocmai de aceea o baie fierbinte le produce disconfort și poate fi periculoasă. Pe de altă parte, o baie călduță, te relaxează atât pe tine cât și pe făt. De asemenea, sunetul apei care curge este unul liniștitor și pentru a-l face și mai bine, toarnă apa direct pe buricul tău și vei simți anumite reacții.
3. Frecări pe buric
Receptorii de atingere se dezvoltă după aproape 8 săptămâni, iar după 20 de săptămâni copii sunt suficient de mari pentru a simți atingerile din exterior, așa că se pot bucura de mângâierea burții. Acesta este un mod excelent de a crea acea legătură specială cu copilul, iar tații pot fi implicați și ei în proces. Folosește uleiuri de masaj și creme neutre, care să-ți lase pielea catifelată și ascultă muzică relaxantă.
4. Ascultarea vocii materne
La 25-26 de săptămâni copiii încep să răspundă la zgomotele exterioare și vocea ta o pot auzi mai clar decât orice altceva, astfel încât învață s-o recunoască. De asemenea, ea le aduce confort și îi asigură că totul este în regulă. Un mod eficient de a dezvolta o relație bună cu copilul este să-l obișnuiești cu vocea ta citindu-i cu voce tare sau doar vorbind cu el.
5. Muzica
Muzica prenatală are mai multe beneficii. În cazul mamei, aceasta produce serotonină și încurajează eliberarea de endorfine, care se transmit și copilului, iar în cazul celui mic, muzica stimulează simțurile și ajută la dezvoltarea creierului. Pune muzică la un nivel potrivit, deoarece aceasta se va auzi și înăuntrul tău.
6. Antrenamente fizice
Cheia pentru alegerea exercițiilor corecte este că ar trebui să fie efectuate cu aprobarea medicului, să fie moderate ca intensitate și să nu provoace nici un fel de disconfort. În timpul acestei perioade cele mai bune tipuri de exerciții sunt cele cardio, deoarece stabilizează ritmul cardiac, lucru bun pentru făt, care are de suferit din cauza bătăilor de inimă accelerate.
7. Odihna
Perioada ta de odihnă este perioada lui de distracție, când el se agită, deoarece nici una dintre activitățile tale zilnice nu intervine cu programul lui. Atunci începe să devină acrobat și să experimenteze noi mișcări. Aceste mișcări durează destul de puțin, deci vei avea timp să te relaxezi. Cu cât mai aproape de finalul sarcinii ești cu atât mai mari vor fi pauzele de dormit ale bebelușului, așa că vei putea observa anumite tipare în interiorul tău.
8. Râsul tău
Ultrasunetele au arătat că fătul începe să sară când mama râde și se creează un efect ca de trambulină, din cauza contracției mușchilor. Tot atunci sunt eliberați hormonii fericirii, deci asigură-te că ai suficiente momente pozitive în viața ta.
Sarcina este momentul când ai parte de tot felul de emoții și trebuie să profiți de ele, deoarece cu cât mai bine te simți cu atât mai sănătos și fericit va fi copilul.
Ce le place cel mai mult bebelușilor când sunt în burtă
O legătură puternică între mamă și făt se formează cu mult înainte ca cel mic să se nască. Copiii nenăscuți trimit semnale prin intermediul corpului și sufletului mamei, deci este sarcina femeilor să se îngrijească să fie unele bune.