Astfel, dupa ce le-a oferit cititoarelor blogului personal cateva ponturi pentru detoxifiere de primavara, Ioana Ginghina vine si cu o serie de retete de post pe care le prepara des in aceasta perioada.
Daca va place pateul si tindeti catre cel vegetal din comert, Ioana Ginghina va sfatuieste sa il evitati, intrucat este nesanatos. In schimb, puteti prepara acasa un pate de soia delicios.
Aveti nevoie de 1 cana de boabe de soia, 50 ml ulei, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina mica, 1 ceapa, verdeata tocata si sare.
Spalati boanbele de soia si puneti-le la inmuiat peste noapte, apoi le fierbeti, si cu 30 de minute inainte sa fie gata, se adauga si legumele curatate si spalate intregi. Cand sunt gata, se scurg de zeama si se paseaza. Se adauga ceapa tocata marunt cruda si se mixeaza cu uleiul, verdeata tocata si sarea.
Cea de-a doua reteta recomandata de Ioana Ginghina este conopida “pane”. Se ia o conopida bine indesata si se fierbe intreaga, maxim 5 minute, se scurge si se lasa la racit. Apoi se taie cu cutitul felii de 2 cm.
Luati 5-6 catei de usturoi si ii pisati, dupa care ii amestecati cu ulei, sare, busuioc si 100 ml de apa in care a fiert conopida.
Ungeti feliile de conopida si puneti-le pe gratarul de la cuptor. Se intorc de pe o parte pe alta si in circa 30 de minute sunt gata.
Daca vreti sa incercati si alte preparate pentru post, consultati dosarul de retete!